duminică, decembrie 10, 2023
AcasăActualitate militaraPrimele opt vehicule MRAP au intrat în dotarea Batalioanelor 811 Manevră "Dragonii...

Primele opt vehicule MRAP au intrat în dotarea Batalioanelor 811 Manevră „Dragonii Transilvani” şi 812 Manevră „Şoimii Carpaţilor”

Forţele militare româneşti din teatrul de operaţii din Afganistan au început implementarea programului de utilizare a vehiculelor blindate rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor (MRAP), concomitent cu instruirea mecanicilor conductori români.
Primele opt vehicule MRAP au intrat în dotarea Batalioanelor 811 Manevră „Dragonii Transilvani” şi 812 Manevră „Şoimii Carpaţilor” dislocate în Provincia Zabul.

Mijloacele blindate fac parte dintr-un lot de 60 de vehicule MRAP oferite de Statele Unite ale Americii pentru utilizare de către trupele româneşti dislocate în Afganistan, în baza unei solicitări adresată secretarului de stat american al apărării, Robert Gates, de către ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea.

Vehiculele MRAP, echipate complet cu tehnica necesară îndeplinirii misiuni, oferă o mobilitate şi o viteză superioară de deplasare şi posibilitatea angajării luptei pentru o perioadă mai lungă de timp.

Încă de la preluarea mandatului Apărării, ministrul Gabriel Oprea şi-a asumat ca prioritate protecţia vieţii militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii, în principal a militarilor dislocaţi în Afganistan, având în vedere gradul ridicat de risc al misiunilor ce se execută în acest teatru de operaţii.

Militarii batalioanelor 811 Manevră „Dragonii Transilvani” şi 812 Manevră „Şoimii Carpaţilor” vor beneficia, prin utilizarea MRAP, de autovehicule blindate care oferă un nivel de protecţie sporită a personalului la atacurile cu dispozitive explozive improvizate şi cu armament de calibru mic, fiind superioare în configuraţia blindajului faţă de HUMVEE.

În prezent, Armata României are dislocaţi în teatrul de operaţii din Afganistan peste 1.600 de militari. Majoritatea forţelor româneşti din Afganistan sunt dislocate în Provincia Zabul din sudul Afganistanului. Militarii români participă la misiuni ce au ca obiective asigurarea securităţii zonelor de responsabilitate şi reconstrucţia Afganistanului, instruirea armatei naţionale afgane şi acţiuni de sprijin umanitar al populaţiei locale.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular