miercuri, februarie 28, 2024
AcasăPoliticaDesi criza, firma lui Mitrea suge si din bugetul armatei romane

Desi criza, firma lui Mitrea suge si din bugetul armatei romane

De când Marian Mitrea a obţinut o funcţie publică cu greutate (director al Administraţiei Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral), afacerea sa de suflet (la care a renunţat pe hârtie, în favoarea fratelui său) prosperă indiferent de situaţia economică a ţării. Utilnavorep este o societate care, încă de la înfiinţare, îşi desfăşoară peste 90% din activitate prin afaceri cu statul.

După ce, rând pe rând, a primit contracte cu nemiluita pentru diferite modernizări la Canalul Poarta Albă Midia-Năvodari (recordul de sumă fiind 9.967.004 lei), firma lui Mitrea a bătut palma şi cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA, iar mai nou, cu Ministerul Apărării Naţionale, printr-o unitate militară constănţeană.

Utilnavorep se angajează, prin contractul semnat de curând cu UM 02133, să achiziţioneze şi să implementeze un sistem de semnalizare maritimă prin faruri cu supraveghere de la distanţă. Fiind vorba de un minister cu atâta greutate, cei din teritoriu nu au nici o reţinere în a scoate din buzunar „doar” 939.000 lei fără TVA, pentru o investiţie care nu ţine de cald miilor de cetăţeni la iarnă, nici nu le aduce înapoi cei 25% şi nici măcar pentru care să primească vreo decoraţie. Trebuie menţionat că licitaţia a fost făcută după modelul clasic, pare-se cel dedicat, având în vedere că s-au înscris trei ofertanţi, iar preţul lui Mitrea a fost doar cu 1000 de lei mai mic decât cel prevăzut. Utilnavorep este o companie cu capital integral privat, înfiinţată în anul 1992, prin privatizarea unei companii care asigura mecanizarea lucrărilor de construcţii, precum şi confecţiile metalice pentru construcţia Canalului Dunăre-Marea Neagră. Are nu mai puţin de 87 de acţionari, iar ca administratori pe Sorin Mitrea, fratele lui Marian Mitrea, pe Adela Diaconescu şi pe Rodica Ciubotaru. Deşi în acte nu este acţionar şi nici asociat, se pare că Mitrea a semnat contracte de pe fotoliul de director al ABADL chiar cu firma fratelui său.

Sursa: replicaonline.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE