joi, noiembrie 30, 2023
AcasăDiverseSindicaliștii din industria de apărare dâmbovițeană sunt gata să se mute la...

Sindicaliștii din industria de apărare dâmbovițeană sunt gata să se mute la București

Cu titlul ”Uzina Mecanică Mija, lovită sub centură de MApN”, jurnaldedambovita.ro da publicitatii o informatie potrivit careia sindicaliștii din industria de apărarea dâmbovițeană amenință că vor declanșa o acțiune de protest în fața Guvernului, pentru a aduce în atenția autorităților centrale și a populației nedreptatea făcută recent Uzinei Mecanica Mija de Ministerul Apărării Naționale și, pe cale de consecință, întregii industrii de apărare.

Potrivit jurnaldedambovita.ro care il citeaza pe secretarul național pe probleme de apărare și securitate din Federația Sindicală „Solidaritatea Metal”, Constantin Bucuroiu, ministerul a dezavantajat uzina dâmbovițeană prin aceea că, într-o tranzacție ce privea vinderea de produse militare declasate din depozitele armatei, pentru a fi recondiționate, oficialii au preferat ca beneficiar o firmă din Bulgaria, chiar concurentă Uzinei Mecanice Mija.

„Pentru noi s-a născut suspiciunea că această vânzare s-ar fi realizat dubios. Și ne face să ne gândim așa, pentru că Ministerul Apărării nu a ținut cont că Uzina Mecanică Mija i-a înaintat nu mai puțin de 15 solicitări scrise de cumpărare la care nu a primit răspuns. Culmea este că Ministerul Apărării a vândut produsele militare la același preț acceptat și de Uzina Mija. Este cea de-a doua uzină dâmbovițeană din industria de apărare, după Automecanica Moreni, care primește o lovitură grea din partea MApN”.

„Sindicatul a decis să inițieze un protest”

Liderul sindical dâmbovițean susține că la MApN se continuă „politica antiindustria românească” a ultimilor 10 ani:
„Pentru toate acestea, sindicatul a decis să inițieze un protest. Înainte însă vom înainta o scrisoare Președinției României, premierului, Comisiilor pe Apărare din Camera Deputaților și Senat, Ministerelor Economiei și Apărării.

Vom pune întrebarea: mai este nevoie de acest tip de industrie? Dacă nu, vrem și noi să spunem salariaților și ne gândim chiar la pregătirea unei manifestații sindicale cu durată mai lungă în fața Guvernului, la care să folosim ca recuzită sindicală chiar și transportoarele blindate Saur 1 și Saur 2, produse la Automecanica Moreni, ca semn că uzina poate fabrica asemenea produse”, a transmis Constantin Bucuroiu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular