marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraCeremonii militare şi religioase, pentru eroii Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip,cazuti...

Ceremonii militare şi religioase, pentru eroii Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip,cazuti la datorie

Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, a dispus ca luni, 4 octombrie, la ora 07.30, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, să se organizeze ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect, pentru eroii Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip, căzuţi la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan.

La comemorarea organizată la sediul M.Ap.N. au participat ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea, secretarii de stat Viorel Oancea şi Mihail Vasile-Ozunu, şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, personalul militar şi civil din structurile centrale ale instituţiei.
În cadrul ceremoniei, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor, a fost oficiat un serviciu religios şi s-a dat citire ordinelor ministrului apărării naţionale privind acordarea gradului de sublocotenent post-mortem celor doi eroi şi decretelor Preşedintelui României de conferire a Ordinului Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război sublocotenenţilor (p.m.) Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a semnat luni, 4 octombrie, ordinul de avansare la gradul de plutonier a caporalului Vasile Zbâncă, militarul care a fost rănit vineri, în urma atacului cu un dispozitiv exploziv improvizat. De asemenea, ministrul apărării naţionale a conferit plutonierului Vasile Zbâncă Emblema Onoarea Armatei României, în semn de recunoştinţă pentru devotamentul şi curajul manifestate în timpul îndeplinirii misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.
Duminică, 3 octombrie, Vasile Zbâncă a fost transportat cu un avion de la Kandahar la Centrul medical regional din Landstuhl (Germania), unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale la ambele picioare, evoluţia post operatorie fiind favorabilă.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE