luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitate militaraPremieră la SUUMC “Dr. Carol Davila” şi a sistemului medical militar: protezarea...

Premieră la SUUMC “Dr. Carol Davila” şi a sistemului medical militar: protezarea bionica

Foto: scumc.ro
Intervenţia medicală de protezare bionică a avut loc la Spitalul Militar din Bucuresti avand-ul ca si pacient pe plutonierul adjutant principal Florinel Enache, militar rănit în urma deflagratiei unui dispozitiv explozibil improvizat in Afganistan.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa l-a vizitat vineri, 27 iunie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, pe plutonierul adjutant principal Florinel Enache, rănit în urma unei deflagraţii a unui dispozitiv explozibil improvizat, pe timpul executării unei misiuni de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan.

Vizita ministrului Duşa vine după intervenţia chirurgicală a militarului de montare a protezei bionice cot-mână, una performantă, conform standardelor impuse de protocolul de recuperare.

Acest mecanism corespunde integral nevoilor pacientului, permiţându-i o mai bună adaptare la o viaţă socială normală .

Presedintele american Barack Obama si plt.adj. Florinel Enache
Presedintele american Barack Obama si plt.adj. Florinel Enache

Echipa medicală a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” l-a informat pe ministrul apărării asupra stării de sănătate a militarului, precizând fapul că ansamblul de dispozitive medicale cot-mâna bionică funcţionează la parametrii optimi.

Intervenţia medicală de protezare bionică este o premieră a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” şi a sistemului medical militar.

foto: facebook.com/mapn.ro
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE