marți, februarie 27, 2024
AcasăActualitate militaraOficiali romani la ceremonia retragerii trupelor româneşti din Afganistan

Oficiali romani la ceremonia retragerii trupelor româneşti din Afganistan

Ponta in Afganistan
Ponta in Afganistan
Premierul Victor Ponta se află în Afganistan, unde asistă la începerea procedurilor de retragere a trupelor româneşti, fiind însoţit de către miniştrii români ai Apărarii şi Internelor. Calendarul de retragere prevede ca, din luna octombrie, să mai rămână în Afganistan doar circa 200 de militari care să se ocupe de instruirea armatei afgane in cadrul viitoarei misiuni NATO ”Resolute Support”.

Ministrul Apărării, Mircea Duşă, a precizat, în discursul său, că va fi respectată planificarea Alianţei pentru următoarele luni, România înţelegând importanţa acţiunilor NATO pentru propria securitate. „Raportăm misiune îndeplinită!”, a transmis ministrul.

Premierul Victor Ponta a amintit de soldaţii români decedaţi sau răniţi în misiunile din Afganistan şi a menţionat aportul important al trupelor din România la aceste misiuni. „Sper ca cineva dintre soldaţii aici de faţă să se numească Petru sau Pavel, ca să dea de băut”, a glumit premierul. Probabil ca multi ar da de baut daca ar avea de unde si daca alcoolul nu ar fi interzis in bazele militare NATO.

In urma cu cateva luni ministrul Duşa declara că a fost aprobat un calendar de retragere a trupelor româneşti din Afganistan, care prevede ca, din luna octombrie, să mai rămână în această ţară doar circa 200 de militari care să se ocupe de instruirea armatei afgane in cadrul unei noi misiuni NATO, intitulata generic ”Resolute Support”.

„Planificarea pe care am aprobat-o şi în CSAT este de aproximativ 1.000 de oameni în Afganistan, astfel ca din octombrie încolo să rămânem doar cu, probabil, vreo 200 de militari, la nivel de instructori ai armatei afgane”, a spus Duşa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE