joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraAtac cu rachete in baza Kandahar. Delegatia romaneasca a primit ”botezul razboiului”

Atac cu rachete in baza Kandahar. Delegatia romaneasca a primit ”botezul razboiului”

racheteAlarma de atac cu rachete a fost declanşată în timp ce premierul Victor Ponta si delegatia romneasca serveau masa în baza aeriana Kandahar din Afganistan. Ponta şi ceilalţi oficiali români au fost urcaţi în blindate şi adăpostiţi în buncăre, transmite România TV.

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, prezent şi el în Afganistan, a precizat că atacul cu rachete a fost lansat în timpul mesei de prânz.

„Toată lumea pe burtă, ulterior, în timp ce sirenele urlau într-o nebunie, toţi am fost transportaţi împreună cu trupele româneşti în buncăre, în afara oricărui pericol. Acum toată delegaţia României se află în maşini blindate, nu există nici o problemă acum, după ieşirea din buncăre”, a povestit Ciutacu.

„Suntem în siguranţă în această clipă, dar nu este cel mai plăcut moment din lume când încep să sune sirenele, să te pui pe burtă… Premierul Ponta este în acelaşi buncăr cu noi”, a mai relatat jurnalistul.

Premierul Victor Ponta efectuează, duminică, o vizită la Kandahar, fiind însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi vicepremierul Gabriel Oprea.

Corespondentul special al Antena 3 în Kandahar, Adrian Ursu, a explicat că există un protocol pe care îl urmează soldaţii noştri după ce începe alarma să sune şi că acesta a fost respectat întocmai. Premierul Victor Ponta dar miniştrii Apărării şi Internelor au fost urcaţi în vehicule blindate şi transportaţi spre buncăre unde se află în acest moment.

Un binecunoscut jurnalist, Radu Tudor, declara pentru Antena 3: „E bine să vadă şi politicienii din România cu ce se confruntă militarii noştri acolo, cred că, din punct de vedere al protecţiei, nu are rost să ne îngrijorăm”.

Este foarte bine sa vada si mai ales sa simta fiorul rece ce-ti trece prin sira spinarii doar cand auzi sunetul sirenelor de atac cu racheta, poate asa vor intelege trairile si stresul prin care trec militarii romani aflati in teatrele de operatii in bataia focului. Este o lectie de viata atat pentru politicienii romani aflati in delegatie, dar si pentru jurnalistii aflati in Afganistan. Poate si acestia din urma isi vor alege cu grija cuvintele cand vorbesc de salariile si pensiile militarilor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE