miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraSub efectul atacului cu racheta....

Sub efectul atacului cu racheta….

In conferinţa de presă de la Kandahar, Ponta a anunţat că trebuie găsite soluţii de către Guvern pentru creşterea veniturilor acelor militari care au participat la misiunile din teatrele de operaţii din ultimii ani.

„Din câte înţeleg de la soldaţii noştri, nu a fost nimic special, singurul lucru că nu am apucat să stăm mai mult de vorbă la masă. Un mic incident care a dat un pic de culoare evenimentului. Atât timp cât am văzut militari români lângă mine, nu am avut absolut niciun fel de grijă. Ca să fiu foarte sincer, atunci când a sunat alarma, am crezut că e o chestie aşa, o glumă sau eventual un exerciţiu. Când i-am văzut însă pe comandanţii soldaţilor noştri aplicând procedura, mi-am dat seama că nu e de glumă şi nu am făcut decât să fiu foarte discplinat. Dincolo de primul moment, un pic de uimire, după aia am fost foarte disciplinat”, a spus Ponta, aflat în baza militară, după alarma aeriană.

Întrebat care a fost reacţia familiei la aflarea informaţiei despre alarmă, Ponta a răspuns: „Cât sunt cu militarii noştri, toată lumea e sigură că nu mi se întâmpla nimic. Acum a aflat şi Daciana că a fost alarmă, din cauza voastră”.

‘Faptul că azi am fost la momentul oficial al retragerii trupelor noastre din Afganistan şi faptul că îmi doresc să se întoarcă toţi sănătoşi acasă este un lucru foarte bun. Suntem foarte mândri şi mai rămâne să găsim soluţii ca şi acasă să simtă că suntem recunoscători pentru ce am făcut’, a afirmat Ponta.

Premierul a arătat că are în vedere şi asigurarea unui trai decent pentru militarii care se întorc acasă şi care nu vor mai avea aceleaşi beneficii financiare ca în perioada în care au participat la misiunile externe.

‘Toată partea care ţine de dotarea Armatei Române, de cum facem cu Primăria să construim mai multe locuinţe pentru militari, ţin de Guvern, nu de comandant suprem. Trebuie să creştem veniturile pentru militarii noştri, pentru unităţile care s-au pregătit şi care au fost în prima linie în ultimii ani. O să avem, categoric, pentru 2015, cheltuieli mult mai puţine. Ideea este ca din acei bani pe care îi salvăm să investim în pregătirea soldaţilor mai tineri. Ideal ar fi să nu avem nevoie niciodată de pregătirea acestora, dar ştiţi cum e, trebuie să fim siguri’, a spus primul-ministru.

Sursa: romaniatv.net

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE