miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLegislatiePonta: Nu sunt resurse pentru pierderile pensionarilor militari la recalcularea pensiilor

Ponta: Nu sunt resurse pentru pierderile pensionarilor militari la recalcularea pensiilor

Sursa foto: facebook.com
Sursa foto: facebook.com
Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că Guvenul nu are în acest moment resurse pentru a acoperi suma de 8 milioane de lei lunar reprezentând pierderi ale militarilor la calcularea pensiilor, el arătând că această sumă ar putea fi găsită eventual din ajustări în bugetele de pensii ale ministerelor.

„Am avut azi o nouă discuţie cu vicepremierul Oprea şi cu miniştrii Duşa şi Stroe privind cele 18.000 de persoane care au avut de pierdut prin calcularea pensiilor militare. Suma lunară este cam de 8 milioane de lei. Nu avem în acest moment din alte resurse, eventual poate fi găsită din ajustări în cadrul bugetelor de pensii ale fiecărui minister în parte”, a spus Ponta, întrebat dacă Guvernul a identificat resurse pentru a acoperi aceste cheltuieli.

Premierul a precizat că marţi, în şedinţa de Guvern, se va discuta din nou problema pensionarilor militari.

„Mâine discutăm din nou în Guvern. Există dorinţa noastră de a rezolva problema celor 18.000 de pensionari militari, 9.000 sunt de la Armată, ceilalţi de la Interne şi de la servicii de informaţii”, a spus Ponta.

Aceste declaratii survin dupa ce in urma cu doua zile, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) emitea un comunicat in care se arata ca Ministerul Apărării Naţionale (MApN), Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) au fondurile necesare producerii reparaţiei pentru militarii disponibilizaţi, în condiţiile în care suma necesară pentru întreg sistemul naţional de apărare este de 7.744.919 lei/lună (1.760.080 euro/lună).

‘Nu este nevoie de o suplimentare de buget sau de alte măsuri pentru realizarea reparaţiei pentru militarii disponibilizaţi, deoarece Ministerul Apărării Naţionale (MApN), Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) dispun de fondurile necesare. Suma necesară pentru întreg sistemul naţional de apărare este de 7.744.919 lei/lună (1.760.080 euro/lună)’, se arată în comunicatul citat.

‘Am solicitat o lege pentru militarii discriminaţi şi o lege a pensiilor militare de stat. Pentru acestea există banii necesari în bugetul actual’, se mai spune în comunicat.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) va organiza, pe 19 aprilie, o conferinţă de presă-manifestaţie în centrul Capitalei, pentru a lămuri definitiv mass-media asupra legitimităţii solicitărilor sindicale, dar şi pentru a veni în sprijinul factorilor de decizie politici care acţionează în vederea apariţiei unei legi reparatorii pentru militarii disponibilizaţi, se mai spune în comunicat.

Concluzia, banul este dar i-al de unde nu-i………

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. BANI SUNT, DAR NUMAI PENTRU CERCUL MAFIOT OBEDIENT PUTERII NU PENTRU RESTUL. ASA A ALOCAT SUPLIMENTAR 14 MILIOANE DE EURO PENTRU MAGISTRATII CARORA LI S-AU MARIT VANITURILE CU 40% IN 2010, CAND LA TOT APARATUL BUGETAR AU FOST TAIATE CU 36%, INCLUSIV PENSIILE MILITARE PENTRU FOSTII MILITARI DE CARIERA. BANI SUNT „TRIPLAREA ” SALARIILOR LA ANI, PENTRU COMPENSATORII DE SUTE DE MII DE EURO LA CSA, PENTRU SALARII DE ZECI DE MII DE EURO PE LUNA LA SEFII DE COMPANII NATIONALE SI LA SEFII JUSTITIEI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE