miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăActualitate militaraMApN: negocierile de ordin tehnic pentru achizitia F-16 din Portugalia se vor...

MApN: negocierile de ordin tehnic pentru achizitia F-16 din Portugalia se vor incheia cel tarziu în iunie

Avion multirol F-16
Avion multirol F-16
Asa cum declara în urmă cu o săptamana, ministrul apararii naționale, Mircea Dusa, a efectuat o vizita oficiala in Portugalia unde s-a intalnit cu omologul sau, José Pedro Aguiar-Branco, ocazie cu care s-a stabilit de comun acord că negocierile tehnice pentru achizitionarea de catre Romania a unor avioane F-16 vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii iunie 2013.

Potrivit MApN, discuţiile dintre cei doi miniştri s-au axat pe relaţiile bilaterale în domeniul apărării şi pe modalităţile de aprofundare a acestora. Miniştrii au reiterat faptul că România şi Portugalia sunt parteneri solizi în domeniul apărării şi au convenit să reia reuniunile Comitetului Mixt în domeniul Apărării.
Sursa foto: Facebook.com

În cadrul agendei de discuţii, a fost acordată o atenţie specială procesului de achiziţionare de către România a unor avioane F-16 din Portugalia. Cei doi miniştri au trecut în revistă negocierile de ordin tehnic purtate până în prezent de cele două părţi. Aceştia au convenit continuarea negocierilor, stabilind ca termen pentru finalizarea acestora sfârşitul lunii iunie.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a transmis oficialităţilor portugheze interesul României pentru dezvoltarea cooperării la nivelul categoriilor de forţe, pe segmentul de instruire, stagii de pregătire şi sprijin tehnic.

Sursa foto: Facebook.com

În cadrul reuniunii, subiecte precum Afganistan, Summit-ul de la Chicago, Politica de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene au reţinut atenţia celor doi miniştri. De asemenea, s-a trecut în revistă agenda Consiliului Afaceri Externe în format miniştri ai apărării, care va avea loc la Luxemburg, în zilele de 22 şi 23 aprilie 2013.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular