duminică, decembrie 10, 2023
AcasăIn zona barfeiPlanul SCMD de a prelua ANCMRR

Planul SCMD de a prelua ANCMRR

Ca asa-zisul sindicat al militarilor(SCMD) doreste avutia si beneficiile ANCMRR, cu locatii,bugete si statut de asociatie de utilitate publica, era de asteptat. Dar ca sa vii intr-o adunare a pensionarilor militari si sa-i ceri ministrului apararii sa schimbe seful ANCMRR cu unul de la SCMD mi se pare culmea tupeului ca sa nu zic a prostiei.

Potrivit ziuaveche.ro, evenimentul s-a petrecut la o întâlnire a ministrului Dobritoiu, la Casa Armatei din Caracal, cu pensionari militari din garnizoană, membri ai SCMD şi ANCMRR. Incercand sa fie un bun mediator intre asociatiile de militari aflati in rezerva armatei Romaniei, ministrul Dobritoiu a spus:

”Cunosc faptul că sunt unele neînţelegeri între unele asociaţii sau forme de asociere ale dumneavoastră la anumite nivele. Vreau să îngropăm securea războiului. Ştiu că aceste divergenţe au plecat dintr-o politică de învrăjbire abil dirijată. Este condamnabil că cineva s-a jucat cu rezerva de mobilizare a armatei, promovând sau avansând pe funcţii, persoane care nu au nici o pregătire militară. Nu poţi include în lucrări la mobilizare persoane care au fost avansate la apelul de seară, fără competenţe în domeniu şi se pune chiar problema unei anchete judiciare în acest domeniu”

Desi pana acum ceva vreme presedintele SCMD se batea cu pumnul in piept ca nu era invitat cu surle si trambite la ministrul apararii, de aceasta data el si-a trimis reprezentantii, doi vicepresedinti, cu o propunere de-ti sta mintea in loc: ministrul apararii sa hotarasca numirea unui membru al SCMD la conducerea ANCMRR.

Ca propunerea vine din gura unui general in rezerva(BALAN) ne surprinde tare rau pentru ca este un lucru foarte grav sa ajungi general si sa nu stii ca ministrul nu se poate amesteca in ciorba unor persoane juridice, fie ele si asociatii de militari, fie el ministrul apararii chiar si presedintele de onoare al ANCMRR. Este un titlu onorific si atat. Nu are putere de decizie asa cum are presedintele sindicatului militarilor. Daca a facut-o la indemnul presedintelui SCMD este si mai grav pentru ca se demasca adevaratul scop al conducerii SCMD; daca a facut-o din proprie initiativa, cred ca nu mai are ce cauta la conducerea sindicatului……parerea mea …..care este……

Sursa: ziuaveche.ro

RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

  1. Prin laudele şi linguşelile adus ex.ministrului Gabriel Oprea, generalul (r.)Mihail Iliescu, preşedintele A.N.C.M.R.R. s-a dovedit, într-adevăr, o lichea patentă şi e regretabil că rezerviştii din Armată îl mai suportă. Este util de ştiut dacă, în urma reviziuirii pensiilor de către ministul Gabriel Oprea, generalului (r.) Mihail Iliescu i s-a mărit pensia, şi aşa prea mare. Apoi, trebuie ştiut că generalul (r.) Mihail Iliescu este ahtiat după bani. El este membru titular al impousturii numite „Academia Oamenilor de Ştiinţă din România” (A.O.Ş.R.), de unde mai primea şi de acolo încă 2.000 de lei indemnizaţie că este „academician”. Ce operă „ştiinţifică” are acest general?! ştie cineva cine a făcut efectiv, cărţile pe care le-a semnat ca fiind „autor” aceste general? În urma campaniei de denunţare a imposturii A.O.Ş.R., acestei academii-făcătură i s-a tăiat „caimacul”: i s-a anulat subvenţia de la bugetu statului (vedeţi aici: http://ro.altermedia.info/coruptie/aosr-institutie-impostoare_21871.html şi aici: http://ro.altermedia.info/politica/imaginea-aosr-slutita-in-mass-media_19230.html).
    Dar, în mandatul anterior al Senatului, s-a aprobat anularea OUG care a tăiat bugetul de la stat, iar Camera Deputaţilor a rămas să se pronunţe. Acum, membrii militari şi alţi parlamentari ahtiaţi după bani caută să anuleze, şi ei, respectiva OUG şi să le dea bani acestor impostori gen generalul Mihail Iliescu iindemnizaţai nemeritată.
    Ca atare, asicoaţiile militarilor trebuie să afle cu cît i s-a mărit pensia generalului (r.) Mihail Iliescu după ce altora i s-a tăiat de către ministul Gabriel Oprea!

  2. Daca nu aparea SCMD-ul am fi avut acces la informatii militare doar de genul scrisorilor de multumire si osanalelor adresate unui ministru penal ca Oprea.De ce penal-? Pentru distrugerea incredererii intre militarii activi si cei in rezerva.Sau pentru diminuarea capacitatii de lupta a militarilor activi prin promovari si avansari nemeritate a unor indivizi proveniti pe filiera indirecta-total nepregatiti pentru organismul militar ,dar mai ales prin taieri de salarii si ajunsi la pensie cu perspectiva unui ajutor de asistat social.Pentru ce si pentru cine sa mai lupti? Cred ca s-au intamplat lucruri atat de grave,incat trebuie reparate penal.Asta miroase a tradarea intereselor nationale,iar cei in cauza trebuie sa raspunda.
    Poate ca cei de la SCMD sunt profitori sau ce or mai fi,dar conducerea ANCMRR s-a umplut de penibil prin felicitari si actiuni laudative si mai ales ca nu a impiedicat ca militarii in rezerva sa devina asistati social si oameni fara onoare militara ci mai mult a contribuit prin actiunile sale la aceasta cumplita situatie si anume sa nu mai existe rezervisti militari.Fie-mi permis sa intreb? Ziua rezervistului militar ce sarbatoreste daca dupa incheierea serviciului militar devii asistat social,iar gradul avut doar o notiune simbolica? DA -trebuie spus ca steagul demnitatii si onoarei miltare a rezervistilor a fost tinut de SCMD,cu toate lipsurile acestei organizatii.Cinste lor.

  3. acesti falsi conducatori ai sindicatelor sant niste profitori care nu se mai satura ,ce probleme au rezolvat pentru pensionarii militari care cotizeaza cu o suma mare pentru a se hrani acest dogaru si altii acest sindicat trebue sa se desfinteze prin neplata cotizatiiei.

  4. Parerea mea :nici vicepresedinte nici presedinte nu prea au ce cauta prin conducerea unei asociatii a militarilor.Care este!Dar nici lingaul Iliescu.Se se ia de mana si Dogaru si Iliescu si …lasa-neeeeeeeeeeeeeeeeee, lasa-ne!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular