vineri, iunie 21, 2024
AcasăIn zona barfeiVantul de schimbare cutremura sefii de la diferite structuri din MApN

Vantul de schimbare cutremura sefii de la diferite structuri din MApN

Dupa ce sefii de la diferite esaloane au fost schimbati ( a se vedea secretarii de stat si seful directiei informare si relatii publice), iata ca a venit randul altor sefi si comandanti ai diferitelor structuri sa tremure si sa dea cu stangul in dreptul in speranta de a-si pastra functiile dupa ce vreme indelungata au preamarit anumite personaje.

Vorbesc in aceasta postare, pentru ca nu am avut niciodata pretentia ca scriu articole, de redactorul sef al Observatorului Militar, una din putinele publicatii cu continut militar ce mai apare pe piata. Ca sa lamuresc din start ceea ce vreau a spune in postare, am cautat in dex explicatia sintagmei redactor sef: REDÁCTOR, -OÁRE s.m. și f. Persoană care scrie, care compune (un act, un articol). ♦ Scriitor, publicist, specialist care redactează un ziar, o revistă etc. ♦ Redactor responsabil (sau -șef) = conducătorul, responsabilul unei redacții, care are răspunderea oficială a celor publicate. ♦ Cel care pregătește pentru publicare lucrarea unui autor. [< fr. rédacteur]. Ce face acest redactor sef, dupa zeci de numere dedicate fostului ministru al apararii, Gabriel Oprea: da publicitatii un drept la replica , dupa mai bine de 6 luni de la primirea lui la redactie. Este un drept la replica ce contrazicea postarea de catre Observatorul Militar a zecilor de scrisori de multumire adresate ministrului Oprea de catre pensionarii militari. Mai aflam din acest articol ca aceste zeci de scrisori nu au fost primite niciodata la redactie si cu toate astea au fost publicate, mai aflam ca acest redactor sef(ale carui scrieri eu personal le apreciez) nu a avut habar de publicarea acestor scrisori in ziarul pe care-l conduce, mai aflam ca acestui redactor sef nu i-a fost aprobata(de catre cine?) publicarea unor scrisori de nemultumire ale pensionarilor militari. Iata cuvintele domniei sale: ” Cititorii vor fi gasit în paginile „Observatorului militar”, în sase numere consecutive, în toamna anului 2011, câteva scrisori pe care unii pensionari militari cu grade diferite le-au adresat fostului ministru al apararii nationale, Gabriel Oprea. Aceste scrisori nu au fost niciodata primite la redactie, asa încât continutul acestora mi-a devenit cunoscut abia în momentulîn care s-a luat decizia publicarii lor, fara consultarea redactorului-sef.

Am cerut, în repetate rânduri, pentru ca toate erau elogioase si vorbeau despre cum au crescut pensiile semnatarilor, în vreme ce, în media civile, numeroase voci descriau situatia umilitoare îndurata de pensionari militari, care se vedeau peste noapte cu pensiile drastic diminuate – exemple sugestive aflându-se chiar în rândurile jurnalistilor militari care au avut cariere complete, onorante, în presa militara –, ca înaceste pagini sa existe si punctele
de vedere ale celor nemultumiti, din ratiuni care tineau de elementare principii de deontologie jurnalistica, dar si în temeiul vechiului adagiu latin, adesea uitat, audiatur et altera pars. Raspunsul primit a fost întotdeauna acelasi: un refuz categoric.”

Sa fie acest articol al domnului locotenet colonel Sperlea rezultatul vantului de schimbare ce sufla rece prin MApN sau efectiv o rabufnire dupa o perioada in care a avut pumnul in gura? Ar fi interesanta o reactie a acestuia in care sa ne comunice cine i-a interzis publicarea opiniilor negative si cine si-a permis sa publice ceva in ziar fara acordul redactorului sef? Si mai ales…….cine conducea Observatorul militar?

Sursa: observatorul militar nr. 20 / 2012

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

  1. Ce pun in gura ma fratilor. Eu am lucrat in SMG si cand nu am mai suportat cacatul ce-l vedeam zi de zi am plecat. Credeti ca mi-a fost usor? Credeam ca o sa dau coltul dar macar mi-am pastrat verticalitatea si nu am pupat in dos pe nimeni. Ba mai mult, am avut curajul sa spun adevarul in fata si in scris, dar nu ma luat in seama nimeni. Afara cu lingaii, din cauza lor prospera prostanacii.

  2. Din moment ce PSD a dat mana cu UNPR, cred ca posibilitatea ca domnul Oprea sa raspunda in fata justitie pentru modul in care pensionarii au fost jefuiti de banii pe care ii merita, se amana pana la o data nedefinita. Se pare ca pensionarii militari vor fi sacrificati in continuare…

  3. Mii de militari cereau dreptate in Bucuresti prin ploaie si vant si redactia obsevatorului militar ii ridica statuie ministrului oprea.Pentru impartialitate si pentru ca era ceata in Bucuresti trebuie destituiti toti lingaii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE