joi, septembrie 28, 2023
AcasăPoliticaPetitia SCMD privind pensiile militarilor romani

Petitia SCMD privind pensiile militarilor romani

Europarlamentarul Victor Bostinaru s-a întâlnit cu un grup de 33 de persoane, membri ai Sindicatului cadrelor militare disponibilizate si sustinatori ai unei petitii depuse la Comisia de profil a Parlamentului European (PETI).
Bostinaru este coordonatorul social-democratilor europeni din PETI, iar discutiile au vizat pensiile militarilor în contextul masurilor Guvernului Boc. Participantii la întâlnire au declarat ca România este un stat membru UE si NATO, iar în virtutea prevederilor Constitutiei si documentelor de aderare, reglementarile celor doua organizatii sunt prevalente celor nationale. „Este adevarat ca ne aflam într-o situatie de criz economico-financiarA, iar statele îsi coordoneaza eforturile spre a o depasi prin masuri de austeritate.
Dar, în toate statele membre, aceste masuri nu au vizat veniturile pensionarilor, ci doar eventuala lor înghetare”, a declarat Bostinaru. În cazul României, Guvernul Boc, sustinut de actuala majoritate parlamentara, a decis reducerea cu 15 la suta a tuturor pensiilor în conditiile în care ele sunt printre cele mai mici din UE.
În plus, s-a decis recalcularea pensiilor militare, sub pretextul înglobarii, ca si criteriu de acordare, în principiul contributivitatii, care nu este folosit în vreun alt stat membru, pentru militari. „Toate aceste masuri au consecinte dure asupra vietii militarilor si familiilor acestora, cât si a prestigiului uniformei militare. De aceea, voi sustine demersul petitionarilor; autoritatile române trebuie sa reintre în legalitate”, a afirmat deputatul european.
Sursa : Amosnews

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular