joi, aprilie 18, 2024
AcasăDiverseLupta continua...SCMD inca exista

Lupta continua…SCMD inca exista

Sigla SCMD
Sigla SCMD
Daca nu am mai scris demult despre Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, este pentru ca nu am avut ce. Nimic notabil, nimic nou care sa prezinte interes. Scriu acum pentru ca un nou scandal iese la iveala, interesele diverse fiind mai presus de interesele rezervistilor, membrii de sindicat.

Cu mentiunea ca acest sindicat trebuia sa fie doar portavocea militarilor activi si a celor aflati in rezerva, va prezentam cateva comunicate, luari de pozitie a filialelor fata de implicarea politica a sindicatului.

Iasi:

O.. POZITIE fata de Alternativa d-lui col.r.Dogaru

1. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate trebuie sa ramana doar o organizație apolitică neimplicată, independenta față de orice partid politic.
2.Ratiunea existentei SCMD o reprezinta apărarea drepturilor fundamentale, a libertăților, intereselor legale și legitime ale tuturor categoriilor de militari activi si in rezerva.
3. Încheierea unor acorduri de colaborare cu diverse organizatii sociale si formațiuni politice, trebuie făcuta exclusiv pentru realizarea intereselor de mai sus.
4. Sustinem continuarea colaborarii cu formațiunile politice care s-au angajat in repararea sticaciunilor morale si materiale savarsite de guvernarilor basiste, pentru a le determina să îndeplineasca promisiunile făcute militarilor rezervisti ( „dreptate până la capăt”) , votand Legea pensiilor militare de stat, în forma agreata de către SCMD și celelalte structuri asociative ale cadrelor militare active si in rezerva din Sistemul de apărare nationala, siguranță și ordine publică.
5. Nu suntem de acord cu pozitia exprimata la postul Tv Antena 3 in ziua de 22 09 2014 de dl.col.(r) Mircea Dogaru care IN CALITATE DE PRESEDINTE AL SCMD ,a lasat sa se inteleaga ca Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate ar face parte dintr-o asa zisa Alternativa Nationala !? si in consecinta, ar sustine demersurile de strangere a semnaturilor pentru un candidat la presedintie.
6. Solicitam dl.col.r.Dogaru sa mentioneze explicit inexistenta oricarei legaturi intre SCMD si initiativa politica mentionata.

Col.r.Dan Moraru

Craiova:

C O M U N I C A T U L FILIALELOR SCMD DIN ZONELE BUCUREŞTI, ILFOV, SUD-VEST, NORD-EST, SUD-EST

Declaraţiile din ultima perioadă, precum şi atitudinea şi acţiunile întreprinse de către dl. col (r) Dogaru Mircea (preşedinte interimar SCMD) referitoare la implicarea membrilor de sindicat în activităţi de strângere de semnături pentru diverşi candidaţi la preşedinţia României, au fost făcute fără acordul organelor de conducere ale SCMD sau ale filialelor, aducând un grav prejudiciu de imagine în rândul membrilor săi.

Acţiunile întreprinse de dl. col (r) Dogaru Mircea contravin intereselor membrilor de sindicat, la momentul în care în această perioadă urmează să se discute şi să se voteze proiectul Legii pensiilor militare de stat.

În aceste condiţii membrii de sindicat apreciază că dl. col (r) Dogaru Mircea, încălcând grav statutul organizaţiei, nu le mai reprezintă interesele.

Semnează
PREŞEDINŢII FILIALELOR

Bineinteles ca reactia conducerii SCMD nu a intarziat sa vina:

IN ATENTIA BO ALE FILIALELOR SI A MEMBRILOR DE SINDICAT

Pentru a nu stim cata oara, BO al Filialei nr.1 Craiova se erijeaza intr-un fel de organ de conducere al sindicatului in dispretul tuturor prevederilor Actului Constitutiv si ale Statutului SCMD, invocand acordul de vointa al unor filiale care – in fapt – nici habar nu au despre continutul actiunii respective. In acest cadru, Presedintele Filialei nr. 1 Craiova, col (r) Misu Naon, si-a permis sa posteze pe site-ul filialei un antistatutar “Comunicat” (preluat, de cine?- evident de catre Filiala S. 6 Bucuresti, condusa de col (r) Tudor Marian – contestatorul de serviciu al SCMD!) prin care intoxica opinia publica si membrii SCMD despre faptul ca presedintele SCMD ar „incalca grav statutul organizatiei” si ca „nu le mai reprezinta interesele”.
Lasand la o parte faptul ca presedintele SCMD nu le reprezinta intr-adevar interesele celor doi, interese care numai ale sindicatului nu sunt, este de remarcat faptul ca o structura subordonata, fara personalitate juridica, iese in public cu o chestiune pe care nu a discutat-o sub nici o forma cu structura centrala, nu numai in plina campanie electorala ci si in zilele in care in Parlament se desfasoara discutiile privitoare la votarea proiectului Legii pensiilor militare de stat, marti 30 sept. a.c. fiind ziua decisiva.
Lasam la latitudinea membrilor de sindicat sa ia pozitia ce se impune si sa propuna masurile pe care le considera necesare a fi luate la CNR 2014, adresandu-se statutar fie Secretariatului general fie Departamentului juridic.

BIROUL OPERATIV CENTRAL

Departamentul Juridic

Interesant de citit si ”reactia la reactie” postata pe site-ul filialei Sectorului 6.

Iata ca lupta continua, SCMD fiind in continuare un sindicat dezbinat, lipsit de voce in societatea civila. Cert este faptul ca partial, SCMD este in acest moment politizat pana in maduva oaselor. Niciodata nu am inteles cum generali ai armatei romane, colonei cu zeci de ani de militarie in spate se lasa condusi de oameni care nici la trageri nu au participat. Ne meritam oare soarta?

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

 1. Domnule Gl.bg.(rtr)Nicolae Gropan am onoarea sa va salut! Sunt de acord cu cele scrise de dumneavoastra la adresa SCMD privind interesul manifestat de acest sindicat fata de cadrele Armatei Romane. Pe mine ca membru de sindicat din 2009 sindicatul nu m-a ajutat cu nimic,decat ca am platit cotizatia anuala.Daca am vazut ca activitatea filialei de la Botosani s-a lasat pe tanjeala,aproape nimeni nu mai plateste nici-o cotizatie.Pe mine ma framanta pensia mea care este prea mica,de 2174 lei dupa 37 de ani de vechime.Cum de le mareste la demnitari salariile de pana la 21540 lei.pensiile parlamentarilor,pe langa cele existente,inca cu 4000 Euro,iar militarilor care au dus tot greul acestei tari,le scoate ochii cu 5%.Pai asta-i dreptate? Ma adresez dumneavoastra cu gandul ca aveti mai multa posibilitate si curaj sa va adresati capilor M.Ap.N.si sa le cereti ce ganduri au cu cadrele militare care au iesit de drept la pensie acum 19-20 de ani! Cu speranta ca ve-ti transmite durerile noastre catre minister,va multumesc si va doresc izbanda. Cu aleasa stima si pretuire,M.M.

 2. ANUNT IMPORTANT PENTRU MILITARII ACTIVI, IN REZERVA SAU IN RETRAGERE
  La inceputul lunii februarie 2015 Federatia Militarilor din Romania organizeaza o dezbatere pe tema proiectului Legii pensiilor militare de stat. Sunt invitati sa participe – prin propuneri sau direct – reprezentantii tuturor structurilor asociative ale militarilor, legal constituite, cadre militare in activitate, in rezerva sau retragere.
  Va adresam rugamintea sa ne comunicati de unde v-ati informat de proiectul legii , daca structura asociativa a primit acest proiect si l-a dezbatut organizat, care este site-ul oficial in care ati gasit proiectul supus dezbaterii publice. Ne intereseaza foarte mult si pozitia carelor militare in activitate
  Pentru toti cei interesati sa faca propuneri pentru imbunatatirea acestui proiect ii rugam sa ni le trimita la adresa de E-mail : federatiamilitarilor@ymail.com pana la data de 27.01.2015.
  Cei care doresc sa participe direct la aceasta dezbatere , ca reprezentanti ai unor structuri asociative sau in nume personal,sunt rugati ca, pana la aceeasi data, sa trimita la aceeasi adresa gradul , numele si prenumele, structura asociativa pe care o reprezinta, seria si numarul cartii de identitate ( acesate date sunt necesare pentru asigurarea accesului), adresa de E-mail si numarul de telefon (date necesare pentru comunicari intre organizatori si participanti)
  Stabilirea participantilor la activitate se va face in functie de numarul de locuri al salii in ordinea trimiterii optiunilor, prioritatea avand-o reprezentantii structurilor asociative (maxim trei pentru fiecare structura).
  Cei stabiliti a participa vor primi datele referitoare la data,ora si locul de desfasurare al activitatii .
  Cu respect camaraderesc,
  Presedintele Federatiei Militarilor din Romania
  Gl.bg.(rtr) Nicolae Gropan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE