marți, noiembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraNu este necesar nici un demers individual pentru revenirea pensiei la cuantumul...

Nu este necesar nici un demers individual pentru revenirea pensiei la cuantumul din decembrie 2010

Intr-un raspuns adresat unei solicitari a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Casa de Pensii Sectoriala a MApN aduce la cunostinta ca nu este necesar nici-un demers individual al pensionarilor militari pentru revenirea pensiei la cuantumul din decembrie 2010.

Astfel, potrivit Casei de Pensii Sectoriala a MApN, beneficiarii prevederilor legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala nu trebuie sa faca nici-un demers pentru a reveni la cuantumul pensiei din decembrie 2010.

Toata aceasta operatiune se va face din oficiu.

Incepand cu luna octombrie 2013, persoanele carora le-a scazut cuantumul pensiei prin revizuire vor incasa pensia in cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010, la care se va adauga dupa caz, suma calculata ca pensie pentru stagiile de cotizare realizate dupa data trecerii in rezerva.

In raspunsul CPS se mai arata ca daca in urma revizuirilor succesive ale drepturilor de pensie au rezultat sume de recuperat, acestea nu vor mai fi retinute.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular