sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăForte terestreMilitari din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” alături de tinerii prezenţi...

Militari din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” alături de tinerii prezenţi în tabăra A-Camp Revolt Edition

Militari din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” au fost, în perioada 20-23 august, alături de tinerii prezenţi în tabăra A-Camp Revolt Edition pentru a-i iniţia în secretele supravieţuirii pe munte.

foto: forter.ro
Astfel, vânătorii de munte au prezentat tinerilor tehnicile şi materialele folosite în instrucţia alpină, tehnici de ducere a traiului în condiţii de izolare, precum şi modul de instalare a unei tabere în zonele muntoase.

A doua zi de tabară tinerii au pus în practică ce au învăţat anterior de la militarii noştri, s-au căţărat pe stâncă, au coborât în rapel şi au traversat pe funicular.

foto: forter.ro

Ultima zi a prezenţei vânătorilor de munte în tabără a constat într-o drumeţie montană în zona Mălaia-Brădişor, ocazie cu care au fost prezentate regulile ce trebuie respectate în deplasările pe munte, încheiată seara cu un foc de tabără unde tinerii au fost fascinaţi de relatările experienţelor trăite de militarii argeşeni în teatrele de operaţii Irak şi Afganistan.

De la o idee la practică

A-Camp, mai nou poreclită “Awesome Camp”(tabăra mișto), este un concept devenit realitate. Ştiţi filmele acelea americane în care vezi 3 sau 4 copii care pleacă într-o aventură, trec prin peripeţii împreună dar în final iese totul
bine?

A-Camp este exact genul astă de aventură, veţi pleca alături de străini şi vă veţi întoarce printre prieteni. La sosire e mai greu, când totul e nou şi te chinui să îţi aminteşti numele persoanei de lângă tine deşi ai conversat
cu ea/el timp de jumătate de oră. Până ajungi în cameră viteza timpului parcă e setată pe minim, de acolo parcă timpul goneşte. Treci prin 5 – 6 zile de activităţi ca şi cum ar fi o secundă, iar la sfârşit parcă te doare când pleci.

Cunoşti persoane noi, ale căror nume le ştii acum, şi greu le mai uiţi pentru că ţi-au devenit prieteni. Experimentezi activităţi şi ateliere, dacă nu inedite măcar interesante; mergi în excursii pe munte, cânţi, dansezi şi apoi cu părere de rău, te urci în maşină/tren/autobuz şi îţi iei adio de la A-Camp.

Surse: forter.ro si otakucamp.com

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE