vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraO noua demisie zdruncina sindicatul militarilor din temelii.

O noua demisie zdruncina sindicatul militarilor din temelii.

Dupa doua demisii rasunatoare in comitetul director al sindicatului militarilor si dupa cateva demisii in cadrul filialei sectorului 5, vine randul filialelor din tara la demisii. Presedintele filialei Bacau a SCMD si-a inaintat demisia din functia de presedinte al filialei, motivatia acestuia fiind una pe cat de simpla, pe atat de onorabila: a adresat intrebari incomode comitetului director si nu a primit nici-un raspuns. Este demisia o solutie?

Va prezentam , cu parere de rau demisia unui om care nu a acceptat sa fie tratat ca ultimul soldatel de catre un comitet director care incepe sa nu mai aiba aceleasi obiective cu pensionarii militari:

D E M I S I E

Subsemnatul col (r) Pricopi Gelu presedintele filialei 1 Bacau a SCMD demisionez din aceasta functie cu incepere din 01.02.2011.

Toate prerogativele vor fi transferate vicepresedintelui filialei d-l cpt c-dor Ibanescu Ion in perioada imediat urmatoare.

Motivatia acestei demisii consta in principal in nerezolvarea asteptarilor cuprinse in problematica ridicata in sedinta Biroului Operativ al filialei 1 Bacau a SCMD, din data de 19.11.2010. Comunicatul difuzat in urma acestei sedinte este atasat la prezenta demisie.

Mentionez ca aceasta hotarare este definitiva si irevocabila.

C O M U N I C A T

al Filialei 1 Bacau a SCMD privind sedinta Biroului Operativ din data de 19.11. 2010
Luand act de faptul ca in ultimul timp sau amplificat discutiile neprincipiale, privind unele “nereguli” in activitatea unor membrii ai Comitetului Director al SCMD, in activitatea de utilizare cu maxima eficienta a fondurilor banesti, discutii extinse si in teritoriu la filiale, Biroul Operativ al filialei 1 Bacau solicita urgentarea activitatilor de audit intern si prezentarea concluziilor tuturor membrilor de sindicat.

Ne exprimam inca odata atasamentul fata de valorile inscrise in Statutul organizatiei noastre valori definite ca :respectul față de lege, unitatea de acțiune, loialitatea și disciplina sindicală, democrația, solidaritatea oștească,

onoarea și demnitatea militară, exprimarea liberă și respectul opiniilor.

Acum mai mult ca oricand este nevoie de credibilitate, si canalizarea tuturor energiilor pentru a realiza scopul principal al organizatiei noastre si anume, asigurarea respectarii drepturilor fundamentale a cadrelor militare in rezerva si retragere.

Pana la rezolvare legala a faptelor mentionate mai sus filiala noastra isi suspenda principalele activitati( sedinte, plata cotizatiei pe anul 2011, primirea de noi membrii, comunicate si interventii media etc)

La prima adunare generala de analiza si alegeri vom prezenta actul oficial al comisiei de audit intern. Membrii filialei noastre ne semnaleaza faptul ca la aprecierile asupra oportunitatii si ponderii cheltuielilor pe domenii, filialele sa aiba pe viitor un cuvant de spus, iar pentru posturile ce le angajeaza sindicatul sa fie aprobarea prin vot direct a Consiliului National al Reprezentantilor care trebuie sa se reuneasca cel putin bianual.

Deasemenea, se impune ca in noul ROF sa se prevada obligatoriu ca in anul 2011 sa demareze procesul eligibil explicit la toate elementele de structura a sindicatului.

APRECIEM ca in actuala etapa este in continuare necesar ca activitatea juridica sa ramana pe primul plan atat la nivel central cat si la nivel local, acestei activitati sa-i consacram majoritatea resurselor noastre
BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BACAU A SCMD

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Felicitari nea Gelutu!Sindicatul a luat-o razna si cum te stiam om de onoare ma gandeam mai de mult ca nu iti sta bine acolo.O sa ajungem ca minerii,sunt sigur de asta mai ales ca lumea crapa de foame iar Dogaru ,pseudoofitertul,se crede SPARTACUS.Acest idiot traieste in epoca in care e specializat (desi nu il citeaza nimeni prin vreo lucrare istorica)si o sa compromita definitiv ideea de onoare militara si demnitate prin actiunile huliganice la care ii impinge pe militari.
    Sa ne vedem sanatosi!

  2. Ma intreb daca acest domn colonel, n-o fi cheltuit ” neprincipial” niste bani din fondurile sindicatului si se da lovit in aripa sa-si spele obrazul in fata colegilor lui amarati si disperati ca nu prea le-a condus bine actiunile. Demisii de „onoare” de astazi am mai vazut noi. Sa-i fie rusine ca isi lasa camarazii la greu! Daca i-as fi fost subordonat, egal sau sef n-as fi plecat cu el in misiune de lupta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE