joi, septembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraContestarea deciziilor de pensionare in instanta sub tutela SCMD, pe banul propriu....

Contestarea deciziilor de pensionare in instanta sub tutela SCMD, pe banul propriu.

Contestarea deciziilor de pensii recalculate este principalul pas in demersurile pensionarilor militari. Ce alta oportunitate mai putea astepta cineva pentru a mai scoate ceva banuti? Desi SCMD are fonduri de nu le mai da de cap, iata ca au aparut deja primele solicitari de bani de la pensionari pentru……plata avocatilor.

Ca se solicita bani, sa spunem ca nu este o problema, dar cand ti se conditioneaza depunerea dosarului de contestare de cotizatie, atunci deja avem o problema. Hai sa luam un exemplu de nesimtire:

Anunt important
Membrii de sindicat care au achitat taxa pentru avocat, in suma de 102 lei, sunt rugati sa aduca copia chitantei de achitare eliberata de banca la Sediul Filialei Craiova unde vor lua la cunostinta de etapele procesului.
Dosarele carora nu vor face dovada achitarii sumei nu vor fi inaintate instantelor de judecata.

Unde gasim acest anunt: http://scmdfiliala1craiova.blogspot.com/2011/01/anunt-important_28.html

Domnilor din CD al SCMD, ce face un pensionar fara bani? Nu toti colegii dumneavoastra au pensii de zeci de milioane.

Dupa acest anunt important postat pe 28 ianuarie, vine unul si mai si……..foarte important, deoarece nenea avocatul are nevoie urgenta de bani:

Anunt foarte important
Până în data de 05.02.2011, toţi membrii S.C.M.D. FILIALA CRAIOVA care au fost de acord cu contestarea în instaţă a Deciziilor de Pensionare trebuie să achite Prima Tranşă din onorariul de avocat (95 DE LEI PLUS 7 LEI TAXE DE ADMINISTRARE CONT) în contul AV. POPA MARIAN deschis la BRDE CRAIOVA RO 10 BRDE 170 SV 28197951700 şi şă semneze tabelele anexă la Contractul de asistenţă juridică nr. 49 din 27.01.2011 încheiat cu Casa de Avocatură „OANCEA, RĂDULEŢU, GHERGHE”.
Dosarul va fi trimis la instanţă numai după semnarea tabelelor anexă la contract.
PUNCT DE CONTACT av. MARIAN POPA.

http://scmdfiliala1craiova.blogspot.com/2011/01/anunt-foarte-important.html

Acum ca domnul avocat reprezinta pensionarii militari si isi ia banul pe munca lui intelegem. Ceea ce nu prea ne iese noua este de ce contractul de asistenta este incheiat cu o casa de avocatura si banii intra in contul unui avocat. Nu ca ar fi foarte important……
Ceea ce este foarte important este CATE TRANSE trebuie sa achite pensionarii militari daca aceasta este PRIMA TRANSA si ce cont se administreaza de cei 7 lei?

Citez din ghidul SCMD privind contestarea deciziilor:

Secţiunea a 3 – a – Rezolvarea litigiului ÎN INSTANŢĂ

(1) Prima instanţă este tribunalul, iar a doua instanţă este curtea de apel.
(2) Sunt două căi de urmat: prima, printr-o acţiune proprie, iar a doua, printr-o acţiune comună în cadrul SCMD.
(2.1.) În primul caz, printr-o acţiune proprie, te poţi adresa unui avocat cu suportarea cheltuielilor. SCMD în acest caz, nu te poate ajuta. Te rugăm ca în acest caz să informezi în scris filiala din care faci parte.
(2.2.) În al doilea caz, printr-o acţiune comună în cadrul SCMD, în care cheltuielile sunt suportate de organizaţie. În raport de nevoile proceselor, se pot cere şi alte sume.

Unde sunt sumele suportate de SCMD daca o PRIMA transa este de 102 lei? Cate transe vor urma? Cat va fi la final suma pe care trebuie sa o suporte pensionarii militari?

Probabil vom primi raspunsuri exact asa cum a primit domnul Neacsu la solicitarea privind raportul controlului financiar efectuat si incheiat de curand la SCMD:

Raspunsul domnului Rinciog:

–––––––––––––––––––––––––––

AM ONOAREA SA VA SALUT,
La intrebarile, grijile si nelinistile care-l bantuie permanent pe dl. Col. (r) Neacsu, autodeclarat prieten al SCMD, voi da un raspuns la fel de concis si transant:
Referitor la, citez: „blogul personal al lui Rinciog”, gasiti detalii in raportul prezentat anul trecut CD al SCMD. Reteaua de bloguri pe care am creat-o este SIGURA, este eficienta, este absolut GRATUITA. Sunt mandru ca pot contribui in acest fel la consolidarea SCMD.

La intrebarile nesfarsite pe care le-a tot pus dl Neacsu (in fapt injurii si acuze mai mult sau mai putin voalate la adresa SCMD) am tot dat raspunsuri atat scrise cat si verbale. Cand ne-am lamurit cu cine avem de-a face am renuntat sa ne mai pierdem un timp pretios.

Dna Winzer nu a dat dovada de curaj ci de iresponsabilitate. A trimite pe Internet, pe toate adresele si canalele, a pune la dispozitia inamicilor nostri informatii de uz intern ale organizatiei, rupte din context, este un act de prostie sau de tradare a intereselor celor pe care-i reprezinti. Datorita „curajului” acestei doamne, a circulat pe Internet, printre alte enormitati, informatia halucinanta ca SCMD a achizitionat cazane, ca SCMD este in faliment si alte aberatii!…Cine se aseamana se aduna: toata munca sindicala a acestei doamne seamana leit cu cea a dl. Neacsu – doar nemultumiri fata de realizarile si munca altora, critici isterice, jigniri la adresa colegilor, zero la capitolul munca si realizari personale in folosul SCMD.

Despre echipa de control economico-financiar, presedintele SCMD a facut deja precizari.

Va las pe dumneavoastra sa apreciati „”munca”” in folosul SCMD a acestei triplete: Burcu – Winzer – Neacsu, delectandu-va cu unele productii extrase de pe blogurile domniilor lor. Ar fi interesant sa parcurgeti si comentariile lor la alte articole postate pe cele doua bloguri.

Ati inteles ceva? Nici noi. Cainii latra ursul trece.
Puteti citi aici intreg articolul referitor la aceste ciocniri de opinii: Marin Neacsu

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. M-am uitat si eu pe site-rile sindicatului. Cred ca am vazut doar doua filiale care solicita bani pentru avocati. Probabil sunt filiale subtirele, fara membri, fara fonduri, fara activitate. Oricum sumele de completare sunt ridicole. Nu stiu de cand n-ati mai fost justiabili, dar eu ultima data am fost prin 2007 , pentru un rahat de casa de la tara, in Teleorman, cu valoare de 2 lei iar onorariul minimal al unui avocat de duzina era 1000 de lei+cheltuieli de deplasare( pentru o singura instanta). In final m-a costat vreo 6000 lei pentru o proprietate cu care n-am ce sa fac, n-are valoare, n-am timp sa ma ocup de ea. Oricum, trebuia s-o fac pentru a celebra sacrificiile genitorilor. Dar pentru o pensie pe care o vei primi toata viata?
    Desi, cred ca nici nu e nevoie de instanta la o lege asa de vicioasa! In fine, sa se pronunte juristii…

  2. Nu stiu daca banii se duc la avocat. Daca facem o socoteala simpla, se duce poate 1 milion la avocat dar se mai duce un milion si la sindicat, respectiv cotizatia pe anul 2011. Si uite asa domnul Dogaru isi asigura banii si anul asta in avans , iar in octombrie se vine iara contolul financiar si iarasi gaseste o gaura de cateva miliarde , dar de data asta mai multe , ca sunt mai multi fraieri care credeau ca sparg avioane cu sindicatul . Iar domnii din fruntea sindicatului, vor mai organiza niste proteste si iarasi vor face cate o demonstratie ca sa uite oamenii de bani . Iar sefii de filiale si birourile operative se vor face ca nu stiu nimic, pentru ca domnul Dogaru le va iarasi prime asa cum le da acuma , ca sa ii recompenseze ca au fost copii cuminti, au strans cotizatii si nu au facut scandal, nu au cerut socoteala pentru banii cheltuiti in 2010. Se lucreaza , se lucreaza, ca la guvern . Cum vin perioadele nasoale sau alegerile , cum se dau galeti si zahar, sau prime . Cum trece ufa , cum incepe sarbatoarea la varf. Culmea este ca oamenii s ebucura de aceste prime pe care le primesc , fara sa realizeze ca de fapt primesc o parte din banii pe care tot iei iau dat, nu sunt veniti dintr-un buget strain . Iar la anu cand se vor trezi ca lipsesc iarasi nu stiu cate miliarde din fond , si vor indrazni sa intrebe ceva , Dogaru va zice ” cum unde sunt banii ? Dar nu v-am dat prime ? ” Nu avem bani de avocati dar avem bani de prime . Cat de orb trebuie sa fii sa nu iti dai seama cere este rolul acestor prime ? Nu sunt bani sa se intalneasca la Alba iulia presedintii de filiale , impreuna cu avocatii, dar sunt bani d eprime . Mai bine se dadeau banii pentru organizarea cu ocazia asta a CNR dar domnului Dogaru ii e teama ca nu s estie cine pune intrebari. Se te,e ca va fi intrebat de raportul comisiei de control si .. nu are cum sa scoata camasa. Cam asta este problema .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular