luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitate militaraGeneralul David Petraeus, comandantul ISAF: „Toti romanii ar trebui sa fie...

Generalul David Petraeus, comandantul ISAF: „Toti romanii ar trebui sa fie foarte mandri de militarii lor din Afganistan”

Generalul David Petraeus i-a adresat generalului-maior Stefan Danila, Seful Statului Major General, la 18 ianuarie a.c., o scrisoare de multumire, în termeni entuziasti, pentru modul în care militarii români îsi îndeplinesc sarcinile încredintate în cadrul ISAF si pentru eforturile întreprinse alaturi de Armata Nationala Afgana.

„Stimate Domnule General Danila,
În timpul inspectiei la Comandamentul Regional-Sud, în aceasta dimineata, am stat de vorba cu câtiva dintre remarcabilii dumneavoastra militari din Provincia Zabul si m-am întâlnit cu doi dintre comandantii dumneavoastra de batalion. Am fost impresionat de modul lor de conducere si implicarea dovedite de comandantii dumneavoastra si de efortul extraordinar al militarilor pe care îi comanda.

Echipele dumneavoastra OMLT (Observer, Mentor and Liaison Teams) fac un efort extraordinar împreuna cu Armata Nationala Afgana pentru a spori încrederea si performantele lor. Militarii dumneavoastra care fac parte din Combined Team Zabul contribuie în mod semnificativ la abilitatea echipei de a fi un partener eficient al fortelor de securitate nationala afgane în conducerea operatiilor de contrainsurgenta. Într-adevar, efortul extraordinar al militarilor dumneavoastra a condus la o buna evolutie în multe zone-cheie!

Apreciem contributia natiunii dumneavoastra la operatiile NATO din Afganistan. Militarii dumneavoastra îsi îndeplinesc magnific sarcinile încredintate si România poate fi mândra de aceasta!
Cu deosebit respect,
General David H. Petraeus”

Pe aceeasi scrisoare, generalul american a mai adaugat cu mana proprie:
„Toti românii ar trebui sa fie foarte mândri de militarii lor din Afganistan”

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE