luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitate militaraMonument dedicat eroilor de la Tuzla

Monument dedicat eroilor de la Tuzla

Foto: cugetliber.ro
Pentru cinstirea memoriei militarilor care au decedat în accidentul aviatic de la Tuzla, din anul 2010, a fost ridicat un ansamblu monumental care este amplasat la intrarea în aerodromul din localitate şi este compus dintr-o troiţă, o ancoră şi o pală de elice.

Ceremonia religioasă de sfinţire a troiţei a avut loc astazi, de la ora 14.00, în prezenţa familiilor militarilor care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident.

La eveniment au participat si reprezentanti ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai autorităţilor civile locale.

„Este încă un pas pe calea rememorării celor căzuţi aici, la Tuzla. Încă mai avem sufletele cernite, atât familia, cât şi noi, colegii. Mai avem şi alte locuri de amintire şi comemorare a celor căzuţi, unde permanent aprindem o lumânare în amintirea lor. Lângă troiţă au fost aşezate o ancoră şi o pală de elice, pentru a înfăţişa trăinicia înfrăţirii dintre marinari şi aviatori. Ceea ce am realizat noi aici, prin contribuţia Forţelor Navale şi a rudelor, va rămâne şi pentru generaţiile viitoare. Noi nu-i vom uita niciodată!”, a declarat comandorul Vergil Moraru, comandantul Centrului de Scafandri.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Stimate domn, initiativa domniilor voastre va face cinste. Cred ca daca va adresati conducerii MApN problema poate fi rezolvata cumva. Nu cred ca este un capat de tara pentru minister o pala. Ministerul are la fier vechi o gramada. Singura problema cred ca va fi insa birocratia, actele…

  2. Am onoarea!
    Căutăm o pală de elice pentru amplasarea acesteia la căpătâiul unui camarad de arme, veteran de război, fost preşedinte al A.R.P.I.A. filiala Galaţi căci se pare că trebuie să ne descurcăm singuri în această privinţă.
    Dacă ne poate da cineva nişte indicaţii sau chiar date de contact ale vreunei persoane fizice sau juridice producătoare ale unui asemenea articol, ne-ar ajuta foarte mult!
    Noi putem fi găsiţi pe adresa arpia_galati@yahoo.ro sau la numarul de telefon 0720039252.
    Vă mulţumesc pentru timpul şi atenţia acordate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE