joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate militaraEchipele medicale din Spitalul Militar Central (SUUMC) au efectuat 65 de intervenţii...

Echipele medicale din Spitalul Militar Central (SUUMC) au efectuat 65 de intervenţii chirurgicale de transplant de cornee

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de MApN, de la începutul acestui an şi până în prezent echipele medicale din Clinica de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) au efectuat 65 de intervenţii chirurgicale de transplant de cornee.

Grefele necesare transplanturilor au fost prelevate de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală la alte spitale din ţară, aflate in Programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană.

Conform datelor puse la dispoziţie de către locotenent-colonelul medic dr. Mihail Zemba, coordonatorul Programului de transplant de cornee la nivelul SUUMC, comparativ cu datele înregistrate pe parcursul anului trecut (43 de transplante de cornee), anul acesta s-a înregistrat o evoluţie semnificativă a celor care au acceptat donarea de cornee.

Intervenţiile chirurgicale de transplant de cornee au fost efectuate în diferite afecţiuni oculare, din care ponderea majoritară o deţin cheratopatia edematoasă, cheratoconusul, distrofia corneeană, arsurile şi leucoamele corneene posttraumatice.

Pacienţii care au beneficiat de aceste operaţii, rezidenţi ai judeţelor din aproape toată ţara, au avut vârsta cuprinsă între 20 şi 80 de ani şi s-au aflat pe lista de aşteptare constituită la nivelul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” o perioadă de timp cuprinsă între 6 luni şi 2 ani.

Felicitari membrilor echipelor medicale din Clinica de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) pentru aceasta reusita, speram sa nu avem niciodata nevoie de ei, dar, din pacate exista multi care au nevoie. Speram ca numarul acestor transplanturi sa creasca de la an la an, semn al performantei care se face in acest spital.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE