miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraColonelul doctor Iancu Mocanu a fost trimis in judecata

Colonelul doctor Iancu Mocanu a fost trimis in judecata

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatului colonel doctor MOCANU IANCU, șef secție Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și primire de foloase necuvenite, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 5 iulie 2013, în calitatea menționată, inculpatul Mocanu Iancu a pretins unei persoane denunțătoare suma de 2.000 de euro în scopul îndeplinirii unui act referitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv, internarea, investigarea medicală în scopul efectuării intervenției chirurgicale asupra unui pacient (aflat în relație de afinitate cu denunțătorul) diagnosticat cu o gravă afecțiune cardiacă, la unitatea spitalicească menționată.

Remiterea sumei de 2.000 de euro a fost constatată în urma organizării unei proceduri flagrante la data de 23 septembrie 2013.

De asemenea, la data de 9 septembrie 2013, inculpatul Mocanu Iancu a primit de la fiul unei paciente suma de 3.000 lei, după îndeplinirea unui act în virtutea funcției sale și la care era obligat în temeiul acesteia, respectiv realizarea intervenției chirurgicale asupra pacientei respective.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani identificate asupra inculpatului cu prilejul constatării în procedură flagrantă a infracțiunii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Militar Teritorial București.

In comunicatul DNA se precizeaza că aceasta etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

  1. Este un spagar. Sigur ca este un chirurg bun, dar nu il intereseaza decat banii! Il intereseaza sa fie ok operatia doar pentru a-si lua banii. Ca om este o jigodie.

  2. Pacat, este un doctor extraordinar, un chirurg exceptional, personal cu cred ca a pretins bani. Probabil insa cineva i-a dorit functia aşa cum se intampla la noi. Eu mi-am operat fratele la el si nu mi-a cerut nimeni nici un ban.

  3. Nu cred ca este singurul. Domnule ministru cred ca ar trebui verificata infractiunea si in cadrul altor structuri, in special cele de conducere, cu anumite responsabilitati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE