miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraJustitia dispune reintegrarea locotenentului Gheorghe Alexandru in randul cadrelor militare active

Justitia dispune reintegrarea locotenentului Gheorghe Alexandru in randul cadrelor militare active

Hotararea a fost luata......Prin Decizia nr. 3117/02.07.2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ordinul ministrului apararii nationale nr.MP 98 din 22 februarie 2012 este anulat, sanctiunea trecerii în rezerva fiind inlocuita cu sanctiunea amânarii înaintarii în gradul urmator pe timp de doi ani. Generalul Oprea, invins in instanta de tanarul locotenent Gheorghe Alexandru.

Dosarul nr. 2715/2/2012 din 27.02.2013 a ajuns la final, solutia data de ICCJ fiind in favoarea locotenentului protestatar Gheorghe Alexandru:

„Decizia nr. 3117/02.07.2014. Admite recursul declarat de reclamantul Gheorghe Alexandru împotriva sentintei civile nr. 5491 din 2 octombrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a, de contencios administrativ si fiscal.

Modifica sentinta atacata. Admite, în parte, actiunea, în sensul ca anuleaza Ordinul MP 98 din 22 februarie 2012 al Ministrului Apararii Nationale.

Înlocuieste sanctiunea trecerii în rezerva cu sanctiunea amânarii înaintarii în gradul urmator pe timp de doi ani.

Dispune reintegrarea reclamantului în rândul cadrelor active ale Ministerului Apararii Nationale.

Obliga pârâtul sa-i plateasca reclamantului drepturile salariale începând cu data trecerii în rezerva si pâna la reintegrarea efectiva, cu dobânda legala pâna la data achitarii efective.

Respinge cererea de acordare a daunelor morale, ca neîntemeiata. Obliga intimatul la plata sumei de 1.000 lei catre recurent, reprezentând cheltuieli de judecata, cu aplicarea art. 274 alin. 3 c.p.c. Irevocabila. Pronuntata, în sedinta publica, astazi 2 iulie 2014”.

Sincer, nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma intristez. Pe de o parte, este clar ca tanarul locotenent a gresit enorm prin prezenta in piata, insa sanctiunea trecerii in rezerva cred ca a fost totusi prea dura. Acum, nu ramane decat sa vedem cum bugetul MApN va fi golit cu cateva zeci de mii de lei pentru excesul de zel al ”unora”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE