duminică, decembrie 10, 2023
AcasăActualitate militaraNoi comandanti la Baza 90 Transport Aerian, Otopeni si la Baza 71...

Noi comandanti la Baza 90 Transport Aerian, Otopeni si la Baza 71 Aeriana- Câmpia Turzii

Viorel Pana
Viorel Pana
Potrivit unui comunicat sec dat publicitatii de biroul de presa al fortelor aeriene, la bazele aeriene de la Otopeni si de la Campia Turzii au fost numiti comandanti comandorul Viorel PANĂ, respectiv comandorul Marius OATU.

Nu vreau sa fiu rautacios, insa mi se pare jalnic atat comunicatul de presa al ”Biroului de Presa” al SMFA, cat si site-ul acestei Categorii de Forte a ministerului apararii(un exemplu bun de urmat aici: ROYAL AIR FORCE ). Daca luam in calcul faptul ca un birou, in mod normal, are cel putin trei lucratori care concep si dau publicitatii un subiect, analizand totodata impactul mediatic, ar trebui sa avem un comunicat ceva mai interesant decat:

În baza propunerilor comisiilor de selecţie din Ministerul Apărării Naţionale, prin ordin al ministrului, următorii comandori au fost numiţi în funcţii de comandă, astfel:
– comandorul Viorel PANĂ în funcţia de comandant al Bazei 90 Transport Aerian, Otopeni;
– comandorul Marius OATU în funcţia de comandant al Bazei 71 Aeriene, Câmpia Turzii.

Asta este tot….Bun. Mergem sa culegem informatii. Pe site-ul roaf.ro avem butonul Conducere, baze…baza 71…nu exista link-ul. Mergem mai departe: Conducere, Baza 90…pagina nu exista… Cam la asta se rezuma site-ul roaf.ro, ceea ce in opinia mea este de neconceput.

Despre comandorul Pana, informatiile sunt imposibil de gasit, cel putin pentru mine. Ceea ce stiu despre domnia sa este faptul ca are multe misiuni in teatrele de operatii in calitate de comandant de aeronava Hercules C-130, a participat la misiunea de repatriere a cadavrelor in urma evenimentului din Muntenegru realizand un pod aerian pe ruta Romania-Muntenegru.

A fost decorat de presedintele Romaniei in 2012 cu Ordinul Virtutea Aeronauticã în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, în semn de apreciere a meritelor remarcabile din timpul exercitãrii misiunilor încredinţate pentru sprijinirea populaţiei afectate de viscol şi ninsori din iarna 2011-2012

Comandorul Viorel Pana a preluat practic conducerea Bazei 90 in februarie 2014 din calitatea de loctiitor al comandantului Bazei 90, fiind imputernicit sa comande aceasta unitate pana la numirea unui nou comandant.

Multumita turdanews.net, aflam CV-ul comandorului Oatu Marius-Mihai:

Comandorul Oatu Marius-Mihai s-a născut la 17 aprilie 1967 în Piatra-Neamţ.

A absolvit Liceul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc în anul 1985. Este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu”, promoţia 1989. După absolvire a fost încadrat la Baza 71 Aeriană unde a ocupat funcţii de pilot şi pilot-şef. Din anul 1992 a activat la Baza 95 Aeriană Bacău ocupând funcţii de instructor, comandant de patrulă şi instructor cu sistemele de arme la escadrilă.

În 2007 a absolvit Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. A fost repartizat după absolvire la Baza 95 Aeriană unde a ocupat funcţii de locţiitor comandant de escadrilă şi comandant de escadrilă.

În anul 2009 a absolvit Colegiul de Război al Aerului, Maxwell AFB din SUA şi este Master în Studii Strategice.

Între anii 2010-2012 a activat la Baza 71 Aeriană în funcţia de comandant de escadrilă. Are peste 1.100 de ore de zbor pe Mig 21 LanceR, MiG -21 RFMM, L -39, L-29 şi Yak-52. Din februarie 2012 ocupă funcţia actuală.

Comandorul Oatu Marius-Mihai este căsătorit şi are un fiu.

Felicitari domnilor comandori. Mult succes in viitoarea cariera de comandanti. As fi vrut sa scriu mai multe despre domniile voastre insa informatiile sunt putine. Poate ne ajuta cititorii sa completam CV-urile noilor comandanti.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular