sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraLocotenentul Alexandru Gheorghe a fost reincadrat la Campia Turzii

Locotenentul Alexandru Gheorghe a fost reincadrat la Campia Turzii

Trecut in rezerva prin ordin de ministru, la propunerea unui consiliu de judecata, pentru ca a facut declaratii de sustinere a protestatarilor din Piata Universitatii la începutul anului 2012, tanarul locotenent Alexandru Gheorghe a fost chemat in activitate si reincadrat la Campia Turzii, după ce a câştigat procesul intentat MApN.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat că, în urma procesului pe care l-a intentat Ministerului Apărării Naţionale, instanţa a decis să fie reangajat pe vechea sa funcţie, în acelaşi post de unde a fost exclus în 2012.

“Am fost reangajat pe vechea mea funcţie, la Câmpia Turzii, aşa cum a dispus instanţa de judecată. Nu mai vreau să fac niciun fel de comentariu public, voi face ceea ce mi se va ordona să fac. Pot să spun că totul este în regulă”, a declarat tanarul.

«Domnule locotenent Alexandru, începând cu data de 01.08.2014 sunteţi rechemat în activitate pe funcţia pe care aţi ocupat-o la data trecerii în rezervă». Acesta este mesajul sec cu care ministerul l-a anuntat pe Alexandru ca va fi reintegrat in randul cadrelor militare. ”Aceeaşi senzaţie cu vestea acceptării în Academia Militară în 2004″, a scris locotenentul Alexandru Gheorghe pe reţeaua de socializare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în iulie, printr-o sentinţă definitivă, reintegrarea lui Alexandru Gheorghe în rândul cadrelor active ale Ministerului Apărării Naţionale. Locotenentul Alexandru Gheorghe va încasa drepturile salariale pe întreaga durată petrecută ca ofițer în rezervă, însă nu va putea fi promovat în grad în următorii doi ani.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție:

„Înlocuieste sanctiunea trecerii în rezerva cu sanctiunea amânarii înaintarii în gradul urmator pe timp de doi ani. Dispune reintegrarea reclamantului în rândul cadrelor active ale Ministerului Apararii Nationale.
Obliga pârâtul sa-i plateasca reclamantului drepturile salariale începând cu data trecerii în rezerva si pâna la reintegrarea efectiva, cu dobânda legala pâna la data achitarii efective.

Respinge cererea de acordare a daunelor morale, ca neîntemeiata. Obliga intimatul la plata sumei de 1.000 lei catre recurent, reprezentând cheltuieli de judecata, cu aplicarea art. 274 alin. 3 c.p.c. Irevocabila. Pronuntata, în sedinta publica, astazi 2 iulie 2014”.

Acum, nu am nimic cu nimeni. Faptul ca ministerul va trebui sa plateasca zeci de mii de lei pentru ca un consiliu de ”Am inteles, sa traiti!” a decis asa, pentru ca un ministru ” a dispus” prin ordin trecerea in rezerva a tanarului locotenent, nu mi se pare normal. Dintr-un buget si asa mic, sa platesti niste bani pentru greseala unora, nu este normal (sau poate este normal in politica). Plus dobanda…

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE