duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExercitiu militar romano-american la Miercurea Ciuc

Exercitiu militar romano-american la Miercurea Ciuc

Militarii Batalionului 24 Vanatori de Munte din Miercurea Ciuc impreuna cu militari americani din cadrul Corpului de Infanterie Marina al SUA desfasoara un exercitiu comun de pregatire, activitatile desfasurandu-se in poligonul si terenul de instructie din Miercurea Ciuc.

Actiunea comuna a militarilor romani impreuna cu militarii Corpului de infanterie marina reprezinta una din etapele de instruire planificate in cadrul exercitiului multinational Black Sea Rotational Force 2014. 1.

Exercitiul, desfasurat pentru prima data la Miercurea Ciuc, a inceput luni cu o ceremonie festiva in cadrul careia au fost intonate imnurile de stat ale celor doua tari si au fost ridicate pe catarg drapelele nationale.

Dupa festivitate, militarilor americani le-a fost prezentat armamentul si tehnica din dotarea unitatii, restul zilei fiind ocupat de exercitii de antrenament la pista cu obstacole dar si exercitii specifice de alpinism si escalada.

„Obiectivul principal al acestei activitati il constituie cresterea nivelului de interoperabilitate al militarilor unitatii noastre , prin operarea cu un limbaj comun, folosirea unor tactici tehnice si proceduri cat mai apropiate cu cele din teatrele de operatiuni” a declarat colonelul Costel Pomana, comandantul batalionului, citat de Agerpres.

Detasamentul puscasilor marini este condus de maiorul Jacob Robinson de la Corpul de Infanterie al SUA dislocat in Europa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE