duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraÎntrevederea ministrului Dusa cu oficiali americani şi ai NATO înainte de ceremonia...

Întrevederea ministrului Dusa cu oficiali americani şi ai NATO înainte de ceremonia de la Deveselu

Sursa foto: mapn.ro
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a avut luni, 28 octombrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu oficiali americani şi ai NATO premergătoare ceremoniei prilejuite de începerea lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea de apărare antirachetă de la Deveselu.

Ministrul Duşa a spus că ziua de astăzi este una deosebit de importantă, „marcând începutul unei noi etape – cea finală – în derularea procesului de operaţionalizare a Bazei de la Deveselu”. „Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România reprezintă una dintre direcţiile de acţiune fundamentale ale politicii externe şi de apărare a ţării noastre.

Suntem recunoscători pentru sprijinul major acordat de SUA la nivelul cooperării militare bilaterale, relaţie pe care o apreciem ca fiind una bazată pe încredere”, a precizat ministrul apărării naţionale.

La rândul său, adjunctul secretarului american al apărării pentru politica de apărare, dr. James Miller, a mulţumit României pentru rolul important asumat în cadrul Parteneriatului Strategic.

La finalul întrevederii, ministrul apărării naţionale a oferit oficialului american cea mai înaltă distincţie a M.Ap.N., Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia remarcabilă adusă în procesul de implementare a Acordului dintre SUA şi România privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice”, dar şi un cadou simbolic – o sabie.

De asemenea, ministrul Duşa a oferit un cadou simbolic şi lui Frank Rose, asistentul secretarului de stat pentru politica spaţială şi de apărare.

La întâlnirea de la Ministerul Apărării Naţionale au mai participat secretarul general adjunct al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow, şi asistentul Secretarului General al NATO pentru riscuri de securitate emergente, ambasadorul Sorin Ducaru.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE