miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraA fost vineri Ziua Armatei Romaniei?

A fost vineri Ziua Armatei Romaniei?

3dflags_rou0001-0003a[1]Am stat vineri si am butonat telecomanda pe canalele publice de televiziune in cautarea unei transmisiuni in direct de la ceremoniile organizate de armata romana in diferitele orase din tara, insa am constatat cu amaraciune ca eroii Romaniei sunt doar ai militarilor, promovarea valorilor nationale fiind pe ultimul loc in programele acestor televiziuni.

Din pacate, nici presedintele Romaniei, nici premierul nu au catadicsit sa participe la aceste ceremonii, lipsa acestora si implicit a scandalului din jurul lor facand televiziunile sa fie absente total din peisaj.

Cu toate acestea militarii romani si-au facut datoria, asa cum si-o fac de fiecare data, aducand un pios omagiu inaintasilor, eroilor romani ce si-au jertfit viata pe campurile de lupta sub culorile drapelului national.

De Ziua Armatei Române, statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, comandamentele, marile unități și unitățile militare de pe teritoriul țării vor organiza Ziua Porților Deschise, activități cultural-artistice și sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziții, gale de filme și alte spectacole.

Vineri, la ora 10.00, vor avea ceremonii militare și religioase de depunere de coroane și jerbe de flori la Carei, în fața Ansamblului Monumental.

În București, vineri vor fi depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului) — ora 8.30, Mormântul Ostașului Necunoscut (Parcul Carol) — ora 10.00 și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare Carol I”) — ora 12,30.

Militari din Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Șoseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timișoara.

La Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I din București va avea loc Ziua Porților Deschise.

800 de studenți și elevi din anul I din instituțiile militare de învățământ vor depune vineri jurământul militar. Festivitatea se va desfășura la Academia Tehnică Militară, începând cu ora 11.00, și la Institutul Medico-Militar, începând cu ora 9.00.

Din pacate, din toate aceste activitati, retragerea cu torte a militarilor Regimentului 30 Garda a fost singura activitate ce s-a bucurat de un minut de ”live” la mai toate televiziunile, nu ca ar reprezenta o importanta prea mare ci pentru simplul fapt ca participa multa lume, se blocheaza cateva strazi pentru 3 minute….e rost de scandal intr-un cuvant.

Nu pot sa spun decat ca imi este drag de militarii romani, insa imi este sila de aceasta presa video care cauta doar circul si promoveaza doar scandalul in goana nebuna si inconstienta dupa bani. Imi este insa drag de online-ul romanesc pentru ca, am gasit sute de articole dedicate militarilor romani si activitatilor desfasurate de acestia, promovand astfel valorile nationale.

Chiar daca unii il barfesc, il considera nestiutor, doresc sa felicit ministrul apararii pentru implicarea sa in viata si activitatile militarilor din subordine si pentru neimplicarea sa politica in discutii la diferitele televiziuni la care este invitat. Am spus-o si o mai spun: este primul ministru pe care il vad prezent la mai toate ceremoniile militare, ceea ce pentru mine inseamna respect fata de ceea ce inseamna militar al Armatei Romane.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE