sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraFregata "Regina Maria" la finalul Operaţiei "Active Endeavour", desfăşurata în Marea Mediterană...

Fregata „Regina Maria” la finalul Operaţiei „Active Endeavour”, desfăşurata în Marea Mediterană sub conducerea NATO

Fregata Regina Maria. Sursa foto: navy.ro
Fregata Regina Maria. Sursa foto: navy.ro
Cu un bilant de 5791 de mile marine parcurse, 604 ore de marş, monitorizarea a 198 de nave şi interogarea a 81 dintre ele, peste 30 ore de zbor pe parcursul misiunilor de supraveghere aeriană ale pilotilor militari, fregata „Regina Maria” va acosta, in cadrul unei ceremonii in portul militar Constanta luni, 4 noiembrie, începând cu ora 11.00.

Fregata „Regina Maria” a participat în luna octombrie la Operaţia „Active Endeavour”, care s-a desfăşurat în Marea Mediterană sub conducerea NATO.

Forţele Navale Române au participat din anul 2005 la această operaţie, contribuind activ la îndeplinirea angajamentelor asumate de către ţara noastră în cadrul sistemului de securitate internaţională.

La ceremonie va fi prezent si ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, alaturi de oficialităţi militare, reprezentanţi ai autorităţilor locale, veterani, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi membri ai familiilor echipajului.

Operaţia „Active Endeavour” a luat fiinţă în anul 2001, ca răspuns imediat al NATO la atacurile teroriste împotriva Statelor Unite ale Americii din 11 septembrie. În cadrul acesteia, navele militare NATO patrulează în Marea Mediterană pentru a monitoriza transporturile de mărfuri şi pentru a descuraja activităţile teroriste şi traficul ilegal.

Mai multe date despre Operaţia „Active Endeavour”:
http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_7932

Fregata „Regina Maria” are un deplasament de 4900 tone, lungimea de 148,2m, lăţimea de 14,75m şi un pescaj maxim de 6,4m. Nava poate dezvolta viteze de până la 30 de noduri şi dispune de o autonomie de 4500 mile marine. Propulsia este asigurată de 4 turbine Rolls Royce, iar sistemele şi instalaţiile de la bord sunt alimentate de 4 diesel-generatoare de câte 1 MW fiecare.

Nava este comandată de către comandorul Bogdan Vochiţu şi are la bord un echipaj alcătuit din 224 marinari.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE