miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăActualitate militaraMilitarii romani au câștigat cupa NATO în cadrul Festivalului NATO -Norfolk, Parada...

Militarii romani au câștigat cupa NATO în cadrul Festivalului NATO -Norfolk, Parada Națiunilor

Pentru ca ne-am obisnuit ca militarii sa ne bucure spiritul si sufletul, o veste buna vine de peste ocean, unde militarii romani continua sa ne reprezinta cu cinste: echipa militarilor români aflați în misiune permanentă în comandamentele NATO și americane din Norfolk – Virginia, SUA, a câștigat cupa NATO în cadrul Festivalului NATO -Norfolk, Parada Națiunilor.

Potrivit paginii de Facebook a MApN, festivalul este cea mai mare manifestare publică din zona Hampton Roads, Virginia, singurul festival din Statele Unite ale Americii care onorează Alianța Nord-Atlantică.

Anul acesta s-a desfășurat cea de-a 62-a ediție, cu participarea a peste 30 de națiuni. Cupa NATO simbolizează primul loc între participanți.

Manifestarea, gazduită de municipalitate, cuprinde activități desfășurate pe parcursul a mai multe zile, cea mai importantă fiind “Parada Națiunilor”. Aici, toate cele 28 de țări membre NATO defilează, folosind care alegorice, care au ca teme elemente reprezentative și simboluri ale fiecărei națiuni.

Foto:facebook.com/mapn.ro
În piața centrală a Norfolk-ului, costumele populare din diferite zone ale României – Sibiu, Maramureş, Moldova, imaginea sportivilor români, în frunte cu personalizarea Simonei Halep și Castelul lui Dracula, au adus țara noastră pe primul loc, în preferințele juriului. Vânătorii de mituri l-au aplaudat pe Dracula. Prestația românilor inimoși care însoțeau carul alegoric a adus România pe primul loc și în preferințele publicului.

Spiritul de echipă şi entuziasmul au contribuit la succesul României în cadrul Paradei Naţiunilor. A fost un efort comun al militarilor din cadrul Reprezentanței Naționale de Legătură la Comandamentul Aliat pentru Transformare (ACT), al ofițerilor de stat major români din ACT, din Centrul de Excelență pentru Operații Multinaționale Întrunite de pe Mare (CJOS COE) și din Statul Major Întrunit al SUA (Joint Staff), precum și al familiilor acestora.

Foto: facebook.com/mapn.ro

Sursa: facebook.com/mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular