miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăActualitate militaraDoar personalul aeronavigant din aviaţia militară va fi asigurat pentru cazurile de...

Doar personalul aeronavigant din aviaţia militară va fi asigurat pentru cazurile de accidente

Sursa foto: roaf.ro
Sursa foto: roaf.ro
In calitatea sa de deputat, ministrul Mircea Dusa a depus un proiect aflat în consultare publică la Camera Deputaţilor, prin care se urmareste ca personalul nenavigant sa nu mai fie asigurat pentru riscuri de accidente aviatice, in scopul diminuarii unor costuri inutile la bugetul de stat.

Potrivit proiectului doar personalul aeronavigant din aviaţia militară – piloţii, însoţitorii de bord, paraşutiştii – va fi asigurat pentru cazurile de accidente de aviaţie soldate cu deces, invaliditate, nu şi personalul nenavigant, cum este in prezent.

Statutul personalului aeronautic din aviaţia militară din România prevede obligativitatea încheierii unor poliţe de asigurare pentru cazurile de producere a unor accidente, urmate de deces sau invaliditate totală su parţială, pentru tot personalul aeronautic, incluzând, pe lângă piloţi, însoţitori de bord, ingineri de bord, paraşutişti, şi personalul tehnic ingineresc de aviaţie – navigatorii de sol şi meteorologii.

Acest lucru generează costuri suplimentare la bugetul de stat, având în vedere că personalul nenavigant trebuie asigurat „fără a fi justificată existenţa unui pericol în activitatea pe care o desfăşoară”, a apreciat Mircea Duşă, în expunerea de motive.

„Ca urmare, pentru asigurarea cheltuirii judicioase a resurselor bugetare se impune modificarea Statutului personalului aeronautic din aviaţia militară a României în sensul asigurării de drept doar a personalului aeronavigant. Aceste dispoziţii sunt mai aproape de necesităţile instituţiilor militare, asigurând alocarea de fonduri numai pentru persoanele care desfăşoară activităţi cu un grad ridicat de pericol, astfel fiind evitate situaţiile în care, spre exemplu, personalul tehnic ingineresc de aviaţie, navigatorii de sol, meteorologii, în calitatea sa de personal aeronautic, trebuie să fie asigurat, fără a fi justificată de existenţa vreunui pericol în activitatea pe care o desfăşoară”, se arata in expunerea de motive a proiectului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular