sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăPoliticaMinisterul Apararii Nationale cedeaza teren pentru aeroportul din Iasi.

Ministerul Apararii Nationale cedeaza teren pentru aeroportul din Iasi.

Recent, printr-un comunicat de presă, administraţia judeţului Iaşi informează că preşedintele Constantin Simirad a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării, în urma căreia s-a încheiat un document, ce va fi supus aprobării Guvernului, pentru perfectarea schimbului de terenuri, demers necesar proiectului de modernizare a Aeroportului din Iaşi.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a avut o întâlnire cu reprezentanţii MApN (colonel Nistor Gheorghe, şeful Direcţiei Domenii şi Infrastructură; colonel Roman Vasile, comandantul Garnizoanei Iaşi; ing. Grigorescu Elena, reprezentant Statul Major General şi ing. Turculeţ Adriana, de la UM 02033 Iaşi). În urma discuţiilor purtate a fost încheiată o minută care va fi suport, alături de hotărârea Consiliului Judeţean aprobată în ultima şedinţă de plen din 28 iulie, la proiectul de Hotărâre de Guvern care va ajunge la Bucureşti pentru a putea fi inclus pe ordinea de zi, spre aprobare, într-o viitoare şedinţă a Executivului. CJ Iaşi va realiza un schimb de terenuri cu MApN, suprafaţă necesară dezvoltării şi modernizării Aeroportului Internaţional Iaşi. Consiliul Judeţean va da MApN o suprafaţă de 9 hectare (aflată în comuna Holboca) şi va primi 25,59 hectare în zona aeroportului”, se menţionează în comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sebastian Tătaru.

„Încheierea prezentului document este motivată de adoptarea unei soluţii si a unor măsuri pentru realizarea investiţiei: Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi, de către Consiliul Judetean Iasi, pe terenul administrat de UM 02003. Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale vor înainta propunerea pentru obţinerea avizului de transmitere din domeniul public al statului şi din administrarea UM 01564 şi UM 02003 în domeniul public al judeţului Iaşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Iaşi a terenului în suprafaţă de 25,59 hectare, în vederea realizării proiectului «Dezvoltarea si modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi». MApN este de acord ca predarea terenului să se realizeze la 30 de zile de la finalizarea de către CJ Iaşi a construcţiilor, instalaţiilor, căilor de acces, împrejmuirilor şi a utilităţilor necesare redislocării unităţii militare pentru funcţionarea în condiţii corespunzătoare a UM 02003.

Judeţul Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi va pune la dispoziţie UM 02003 terenul în suprafaţă de 9 hectare, proprietatea publică a judeţului Iaşi, situat pe teritoriul administrativ al comunei Holboca, judeţul Iaşi, în tarlaua 33, parcela A 691, înscris în Cartea Funciară nr. 60812 a comunei Holboca sub numărul cadastral 60812, conform Minutei încheiată pe 15 martie 2010 . CJ Iaşi va asigura prin fonduri proprii realizarea construcţiilor, instalaţiilor, căilor de acces, împrejmuirilor şi a utilităţilor necesare redislocării unităţii militare care funcţionează în UM 02003 care vor fi stabilite ulterior, de comun acord de către ambele părţi”, precizează în documentul mai sus menţionat. Aşadar, modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi, un proiect mult discutat şi mediatizat se apropie de realizare, ceea ce arată interesul conducerii judeţului Iaşi pentru dezvoltarea zonei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE