sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraContributia Romaniei in Afganistan creste in 2015 cu 450 de militari

Contributia Romaniei in Afganistan creste in 2015 cu 450 de militari

Militari romani in Afganistan
Militari romani in Afganistan
Preşedintele Romaniei a declarat ieri că a aprobat mărirea contribuţiei României în Afganistan cu un numar de 450 de militari pentru anul viitor, aceştia urmând să îndeplinească atat misiuni de protecţie a forţelor din vecinătatea aeroportului Kandahar cat si misiuni de sprijin logistic.

Potrivit presedintelui, la solicitarea Ministerului Apărării, a viceprim-ministrului responsabil de securitatea naţională, domnul Gabriel Oprea, a ministrului Finanţelor, a ministrului Bugetului şi a prim-ministrului, a fost aprobat un memorandum prin care pentru anul 2015 România îşi măreşte contribuţia cu militari în Afganistan cu maxim 450 de militari.

Deci, în momentul de faţă, avem la dispoziţia operaţiunii Resolute Support 200 de militari care vor fi instructori în anul 2015 pentru forţele afgane şi, în acelaşi timp, prin memorandumul de astăzi ne asumăm şi misiunea de protecţie a forţelor în perimetrul şi în vecinătatea aeroportului Kandahar, ceea ce înseamnă 420 de militari peste cei 200 deja aprobaţi care din luna martie, din 15 martie, îşi vor începe misiunea de protecţie a forţelor la Kandahar, în perimetrul şi în extremităţile aeroportului Kandahar din Afganistan.

Alături de cei 420 de militari vor îndeplini misiuni şi un grup de 20 de militari pentru asigurarea segmentului logistic al prezenţei celor 420.

În total se măreşte prezenţa noastră în Afganistan începând din martie 2015 cu maxim 450 de militari, ceea ce noi preconizăm este 420 operativi şi 21 pentru logistică şi o rezervă de 9 militari în cazul în care la compartimentul logistic vor fi nevoi mai mari.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE