duminică, iulie 14, 2024
AcasăPoliticaLocuinte pentru militari la Buzau prin ANL.

Locuinte pentru militari la Buzau prin ANL.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va construi în municipiul Buzău, prin ANL, locuinţe pentru tineri, pe un teren aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, 30% dintre aceste locuinţe urmând să fie repartizate angajaţilor MApN.

În urmă cu aproape două luni, ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, semna, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi cu primarul Constantin Boşcodeală, un Protocol de colaborare în vederea construcţiei unui cartier de aproximativ 800 de locuinţe pentru tineri civili şi militari. Terenul din zona cartierului Micro 14, pe care se vor construi aceste locuinţe, se afla în proprietatea publică a statului. Joi, în cadrul şedinţei Consiliului Local, a fost aprobată hotărârea de trecere a unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Buzău.
În baza protocolului perfectat între Primăria Municipiului Buzău, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul Unităţii Militare 02523 Bucureşti, a avizat favorabil transmiterea suprafeţei de teren de 5,6991 hectare din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Buzău şi în administrarea Consiliului Local, în vederea sistematizării zonei, respectiv construirea de locuinţe şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit, cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Transferul suprafeţei de teren susmenţionate este condiţionat de transmiterea ulterioară în administrarea Ministerului Apărării Naţionale a unui procent de 30% din numărul de locuinţe, respectiv 270 de apartamente, ce se vor realiza pe acest teren, împreună cu terenul aferent. Suprafaţa pe care urmează a fi ridicate blocurile p + 4 + mansardă aparţine a UM 01951 Paraşutişti.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE