joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate militara"Emblema Onoarea Armatei României" a fost acordata si militarilor nu numai premierului...

„Emblema Onoarea Armatei României” a fost acordata si militarilor nu numai premierului Boc.

Intamplator, dintr-un punct de vedere al biroului de presa al MApN la un articol aparut pe optimalmedia.ro, aflam ca „Emblema Onoarea Armatei României” a fost acordata si unor militari ai armatei ca recompensa pentru meritele deosebite si actele de bravura savarsite de acestia in teatrele de operatii din Irak si Afganistan.

Intrebarea logica si normala este de ce trebuie sa afle poporul roman de aceste distinctii acordate militarilor care le merita din plin pe diferite canale si nu din gura ministrului apararii nationale sau de la birul de presa al MApN asa cum ar fi normal?
Acest punct de vedere remis optimalmedia s-a dorit a fi o reactie la un articol publicat, prin care se condamna acordarea celei mai inalte distinctii a Armatei Romane unui premier care nu are absolut nici-un merit , comparativ cu presedintele american Obama care il decoreaza pe sergentul Salvatore Giunta cu Medalia de Onoare – cel mai mare ordin militar de decorare pentru vitejie împotriva duşmanului. Sergentul Salvatore Giunta, care a luptat în Afganistan, este primul om în viaţă care a primit acest ordin, după perioada conflictului armat din Vietnam. Medalia de Onoare a fost înmânată pentru cavalerism. Şi mai înainte luptătorii din Afganistan şi Irak au fost decoraţi cu Medalia de Onoare, însă acestea au fost înmânate post-mortem.

Din ce motiv nu au fost facute publice aceste informatii, de ce biroul de presa nu vrea sa iasa in presa cu asemenea informatii nu stim si nici nu putem intelege. Este meritul acestor oameni, majoritatea raniti in teatrele de operatiuni, militari carora tara le datoreaza mult mai mult decat o medalie, militari cu care armata se poate mandri oricand, De ce nu o face, poate ne spune acest birou de presa….

Iata punctul de vedere remis optimalmedia.ro:

“Pe 25 octombrie a.c., de Ziua Armatei României, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea i-a conferit sergentului (r) Daniel Porumb cea mai înaltă distincţie militară – „Emblema Onoarea Armatei României”. Ceremonia de decorare a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti.

Aflat în Irak, cu Batalionul 495 Infanterie, Daniel Porumb a fost rănit în data de 14 aprilie 2007, în timpul executării unei misiuni de patrulare lângă Tallil.

În cadrul unei alte ceremonii, desfăşurate pe 20 octombrie 2010, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul apărării, a conferit „Emblema Onoarea Armatei României” unor militari români care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan.

Plutonierul Vasile Zbâncă, rănit în misiune şi aflat la Centrul Medical regional din Landstuhl, Germania, a fost medaliat în semn de recunoştinţă pentru devotamentul şi curajul manifestate în timpul îndeplinirii misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan. Distincţia a fost primită de soţia acestuia, Alina Zbâncă, împreună cu băieţelul lor, Andrei Gabriel.

Au mai fost decoraţi pentru merite deosebite în misiuni în teatrele de operaţii, plutonierul Radu Pavel şi fruntaşul Sandu Zoltan Balogh, care ulterior au plecat către Afganistan, baza Lagman din provincia Zabul, unde au dus şi altor şase camarazi, aflaţi la datorie în linia întâi a luptei împotriva terorismului internaţional, cea mai înaltă distincţie militară care le-a fost conferită: Emblema Onoarea Armatei României”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE