duminică, iulie 14, 2024
AcasăPoliticaDeputatul Ciprian Dobre va solicita demisia minisrului apararii, Gabriel Oprea.

Deputatul Ciprian Dobre va solicita demisia minisrului apararii, Gabriel Oprea.

Asa cum am preconizat cu cateva zile inainte, aflu ca scandalul privind onorurile de ziua armatei creste in intensitate. De pe infoportal.ro aflam ca: deputatul Ciprian Dobre va solicita colegilor sai din grupul parlamentar al PNL initierea unei motiuni simple impotriva ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea, ca urmare a incalcarii protocolului de stat in privinta prezentarii onorului militar de Ziua nationala.

„Luni voi solicita grupului sa initiem o motiune simpla impotriva ministrului Apararii, Gabriel Oprea, avand in vedere incidentele petrecute de Ziua nationala a Romaniei, la festivitatile organizate de Ministerul Apararii cu aceasta ocazie. Este fara precedent faptul ca drapelul Romaniei s-a inclinat in fata unui om care nu avea calitate oficiala la acea manifestare, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 240 din Codul Penal si anume uzurparea de calitati oficiale. Emil Boc nu avea caderea constitutionala sa priveasca drapelul Romaniei tinut de comandantul Garzii de Onoare a Romaniei din pozitia pe care si-a arogat-o”, a spus Dobre in cadrul unei conferinte de presa organizate ieri.

Potrivit acestuia, in absenta presedintelui Romaniei, presedintele Senatului, ca al doilea om in stat, ar fi trebuit sa primeasca onorul, iar daca acesta nu era prezent, presedintele Camerei Deputatilor.”Daca nu stie Gabriel Oprea, ofiterul de intendenta, ca Armata Romaniei nu inseamna polonic, castron, cartofi si conserve, ii readuc aminte ca Armata Romaniei are ca punct central drapelul Romaniei si ca drapelul reprezinta suveranitatea nationala a statului roman. Intr-adevar, probabil ca la intendenta, printre polonice si conserve, a uitat care este elementul central al fortelor armate romane”, a mai subliniat Dobre.

Redactia doreste sa ii aducă cunoștință pe această cale domnului deputat cativa termeni militari pe care domnia sa nu ii cunoaste: drapelul Romaniei este purtat de un portdrapel, incadrat de militari din garda de onoare si nu de comandantul garzii de onoare;
In alta ordine de idei, inainte de a se avanta in declaratii aducatoare de voturi, recomandam domnului deputat, daca tot vrea sa solicite ceva, sa o faca , dar sa solicite o comisie de ancheta pentru a vedea cine sunt vinovatii de drept. Nu dand vina pe ministrul apararii si pe armata se rezolva divergentele politice aducatoare de voturi. Daca ministrul apararii este vinovat, asta o va stabili o eventuala ancheta si nu deputatul Ciprian Dobre. Comparativ cu acesta, nu ca i-as lua apararea, ministrul apararii ARE o scoala militara fie ea si la intendenta, printre polonice si conserve. Domnule deputat, fara aceasta intendenta, astazi logistica, nici-o structura a armatei nu ar putea functiona….. nu stiu daca dumneavoastra puteti sta nemancat (vezi polonicul si conserva) sau fara chiloti pe dumneavoastra.
Asta era o recomandare desi stiu ca nu veti ajunge niciodata sa o cititi.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE