duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraGabriel Oprea si terenurile MApN. Desi blamate de multi, se pare ca...

Gabriel Oprea si terenurile MApN. Desi blamate de multi, se pare ca proiectele ministrului apararii prind contur.

Primăria municipiului Lugoj face eforturi pentru a respecta termenii impuşi de protocolul de predare – primire a imobilului şi a terenului aferent, din cadrul fostei unităţi militare de pe str. Timişoarei, semnat cu Ministerului Apărării.

”În cadrul programului pe care îl avem cu Ministerul Apărării Naţionale, avem ca termen de realizare gardul de protecţie faţă de unitatea militară, pe o lungime de 206 metri şi de peste 2 metri înălţime”, ne-a declarat primarul Lugojului, ing. Francisc Boldea.
Primăria Lugoj trebuie ca până la sfârşitul acestui an să realizeze această împrejmuire, care să delimiteze terenul primit de terenul rămas la Ministerul Apărării. ”Gardul se află deja în execuţie astfel încât până în 15 decembrie sper să reuşim să-l terminăm”, a mai adăugat edilul-şef al oraşului. Concomitent cu ridicarea gardului despărţitor, va fi demarată şi o acţiune de curăţare a zonei de vegetaţia rămasă neîngrijită de ani de zile, pentru a se putea trece apoi la etapa următoare.
”A doua problemă pe care o vom rezolva sunt defrişările din zona respectivă, pentru începerea lucrărilor în anul care urmează privind intersecţia cu zona MApN şi în vederea integrării în planul pe care îl avem cu Ministerul Apărării şi cu Ministerul Dezvoltării pentru perioada următorilor trei ani”, ne-a mai spus ing. Francisc Boldea.
Conform protocolului, administraţia locală lugojeană a primit 5,3 hectare de teren şi patru imobile, a căror valoare de inventar este de 7,487 milioane lei.
Pe suprafaţa preluată de la Ministerul Apărării, se intenţionează realizarea a 150 de apartamente ANL (cinci blocuri a câte 30 de apartamente), restul de teren urmând a fi lotizat şi scos la licitaţie în vederea construirii de case.

Sursa: redesteptarea.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE