miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraCaporalul Patru Stefan declarat "Hero of the day" in Afganistan

Caporalul Patru Stefan declarat „Hero of the day” in Afganistan

Pentru a treia oara un militar roman primeste titlul de „Hero of the day” in Afganistan fiind apreciat de partenerul american pentru profesionalismului de care a dat dovada in indeplinirea misiunilor.

Potrivit forter.ro, in data de 27.04.2014 Compania KAF GDA “Scorpionii Roşii” a organizat în unul din satele aflate în aria de responsabilitate o misiune de distribuire HA (ajutoare umanitare).

Acţiunea a fost desfăşurată în cooperare cu militari din Compania “Arrow Heads” din armata US şi a fost supervizată de maiorul Paul O’Shea, şeful operaţiilor Force Protection COMKAF.

Acesta s-a declarat impresionat de profesionalismul militarilor români dovedit pe toată perioada desfăşurării misiunii şi l-a evidenţiat în mod deosebit pe caporalul clasa a III-a Pătru Ştefan.

Pentru recunoaşterea meritelor militarului român maiorul O’Shea a înaintat către Comandamentul Regional Sud propunerea de acordare acestuia a distincţiei “HERO OF THE DAY”.

Propunerea a fost acceptată iar în dimineaţa zilei de 7 mai caporalului Pătru i-a fost înmânată din partea conducerii RC SOUTH placheta care certifică acest titlu.

Caporalul Pătru Ştefan are 35 de ani, este căsătorit şi are un copil. Militar profesionist din anul 2003 se află la cea de-a cincea misiune externă, după alte trei în Afganistan şi una în Irak.

Este absolvent a două facultăţi, Chimie şi Management Financiar Contabil. A mai fost decorat în anul 2009 cu Emblema de Onoare a Statului Major General.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE