marți, noiembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraElectromecanica Ploiesti reia productia de rachete sol-aer

Electromecanica Ploiesti reia productia de rachete sol-aer

Treziti din somnul de 20 de ani de realitatea din vecinatate, guvernantii se pun pe treaba si se apuca de modernizari, Electromecanica Ploiesti pregatind redeschiderea liniilor de productie a rachetelor sol-aer.

Conducerea Electromecanica Ploieşti, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, se pregăteşte să redeschidă liniile de productie a rachetelor sol-aer, informează ziarul Ring.

Citat de acest ziar, directorul general al Electromecanica, Dinu Constantinescu a declarat:

„Am primit semnale din partea Ministerului Economiei că urmează o perioadă în care o să ne revenim şi o să ne aşezăm rezonabil şi în ceea ce priveşte calitatea produselor pe care le facem.

Vom intra într-o perioadă de retehnologizare. Se va merge pe calitate, nu pe cantitate. Chiar ieri am avut discuţii cu cei din conducerea Ministerului Economiei şi am aflat că suntem în tatonări cu firme din UE pentru anumite produse performante, să colaborăm în fabricaţie şi să asigurăm mentenanţa.

În momentul de faţă nu avem nicio rachetă, pentru că am falimenta dacă am lucra pe stoc”

Cel mai modern tip de rachetă fabricat în România datează din 1996, iar Dinu Constantinescu vrea să propună Ministerului Economiei şi celui al Apărării soluţii ca „armata noastră să se alinieze din punctul de vedere al dotărilor la sistemele NATO”.

„Rachetele noastre sunt cu rază scurtă, cu autodirijare şi sunt destinate apărării antiaeriene. Se lansează de la sol şi au o rază maximă de acţiune de 10 km”, a explicat Constantinescu.

Potrivit roaf.ro, Brigada 1 Rachete Sol-Aer are in dotare:

– sisteme de rachete sol aer S-75M3 Volhov;
– radare P-18;
– radioaltimetre PRV-13;
– sistemul Hawk XXI.

Pe data de 01.05.2006, în subordinea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer se înfiinţează Batalionul Hawk, prima unitate de rachete sol-aer din Statul Major al Forţelor Aeriene dotată cu tehnică de luptă compatibilă cu sistemele de rachete sol-aer N.A.T.O.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular