vineri, septembrie 22, 2023
AcasăActualitate militaraAmiralul Marin rămâne la conducerea Statului Major General.

Amiralul Marin rămâne la conducerea Statului Major General.

Amiralul Marin a primit prelungire de mandat la şefia Statului Major General. Primul marinar al ţării şi primul marinar al militarilor au fost colegi, după cum ne semnalează Mihai Diac:

Fost coleg cu Traian Băsescu
Amiralul Marin (58 de ani) a fost numit în funcţia de şef al SMG, cel mai înalt post militar din Armata Română, în anul 2006, după ce condusese, timp de doi ani, Statul Major al Forţelor Navale. Viceamiralul Marin a urmat cursurile Institutului de Marină din Constanţa în perioada 1970 – 1974. În anii studenţiei, Gheorghe Marin a fost coleg cu actualul preşedinte al României, care a absolvit Institutul de Marină în anul 1976.
Amiralul Marin este primul ofiţer de marină care conduce SMG.

Un amiral de uscat
Un element interesant în biografia şefului SMG este că amiralul Marin a fost comandant de navă doar un singur an. În perioada 1980-1981, Gheorghe Marin a comandat o vedetă purtătoare de rachete (navă de mici dimensiuni). Deşi este ofiţer de marină, cele mai multe funcţii ale amiralului Marin au fost pe uscat.

Sursa: adevarul.ro

Nota redactiei: Decretul 882/2010 privind prelungirea mandatului şefului Statului Major General publicat in Monitorul Oficial 635 din 9 septembrie 2010.

“In temeiul prevederilor art. 94 lit. c) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, cat si ale prevederilor art. 32 din Legea nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale, cu modificarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale si avizul primului-ministru,

Presedintele României d e c r e t e a z ă:

Articol unic. – Domnului amiral cu patru stele Marin Gheorghe Gheorghe, sef al Statului Major General, i se prelungeste mandatul in aceasta functie pana la data de 31 decembrie 2010.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BĂSESCU

Bucuresti, 8 septembrie 2010.
Nr. 882. ”

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular