sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDiverseAlte două infracțiuni în dosarul accidentului din Apuseni

Alte două infracțiuni în dosarul accidentului din Apuseni

Locotenent p.m.     Aurelia Ion
Locotenent p.m.
Aurelia Ion
Procurorii Parchetului Militar au extins urmărirea penală pentru alte două infracțiuni în dosarul accidentului aviatic din Munții Apuseni, respectiv neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis miercuri AGERPRES, aceste două noi infracțiuni se adaugă altor infracțiuni pentru care s-a început pe 14 februarie urmărirea penală: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Parchetul Militar face referire la art. 98 din Codul aerian care prevede: „Încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranța zborului, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”, raportat la art 110 din Codul aerian, care stipulează: „Dacă faptele prevăzute în prezentul capitol au avut ca urmare decesul uneia sau al mai multor persoane, pedeapsa este detențiunea pe viață sau închisoarea de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi”.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE