marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militara "Ziua Armatei României în şcoli" la cea de-a doua editie, în...

„Ziua Armatei României în şcoli” la cea de-a doua editie, în perioada 17-25 octombrie

Potrivit MApN, în perioada 17-25 octombrie, va fi organizata o noua editie a evenimentului „Ziua Armatei României în şcoli”, eveniment care s-a bucurat anul trecut de un real succes in randul tinerilor din liceele si scolile bucurestene si nu numai.

Proiectul derulat de M.Ap.N., cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei Române la 25 octombrie (stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959), cuprinde licee din Bucureşti (câte unul în fiecare sector) şi din ţară (aproximativ 70 de licee şi şcoli).

Echipe formate din militari de la toate categoriile de forţe, elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ militar, istorici, veterani de război şi reprezentanţi ai birourilor de informare – recrutare, vor prezenta elevilor importanţa Zilei Armatei României şi a carierei militare.

„Ziua Armatei României în şcoli” debutează joi, 17 octombrie, la Liceul Teoretic „Jean Monnet”, din sectorul 1 al Capitalei, unde militarii Batalionului 265 Poliţie Militară le vor împărtăşi tinerilor experienţe din misiunile interne şi internaţionale la care au participat.

Totodată, reprezentanţi ai birourilor de informare recrutare, însoţiţi de elevi şi studenţi militari, le vor prezenta elevilor claselor a VIII-a şi a XII-a avantajele alegerii carierei militare.

Militarii invita si jurnalistii la activităţi ei fiind aşteptaţi joi, 17 octombrie, între orele 10.30 şi 11.00, la intrarea în Liceul Teoretic „Jean Monnet” (str. Jean Monnet, nr. 2, sector 1), sau în perioada 21-25 octombrie la liceele selecţionate din sectoarele 2-6. Persoană de contact: lt.col. Cristina Iacobuţ, tel. 0722.380.138.

Despre evenimentul de anul trecut, demarat in premiera de militarii romani, aici.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE