sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăActualitate militaraForumul Naţional de Securitate cu tema "Cyber Security", la Palatul Cercului Militar...

Forumul Naţional de Securitate cu tema „Cyber Security”, la Palatul Cercului Militar Naţional

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” în colaborare cu Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (Secţia de Ştiinţe Militare) şi Centrul de Analiză şi Studii de Securitate va organiza „Forumul Naţional de Securitate”, carese află deja la ediţia a doua şi care anul acesta va avea subiectul „Cyber Security”. Conferinţa va avea loc la Palatul Cercul Militar Naţional din Bucureşti, în perioada 21-22 Octombrie 2013.

„Cyber Security” este un domeniu de interes major pentru instituţii publice, academice, organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale precum şi companii private care desfăşoară activităţi de cercetare, studii de caz şi operaţiuni în domeniul cibernetic. Protecţia informaţiilor critice, securizarea comunicaţiilor şi efectuarea de operaţii militare în spaţiul cibernetic au devenit priorităţi în securitatea naţională care au la bază progresele spectaculoase pe care domeniul cibernetic le-a cunoscut în ultimii ani.

Evenimentul are rolul de a aduce clarificările conceptuale necesare instituţiilor publice cu responsabilităţi în domeniul securităţii naţionale, cât şi industriei de apărare deopotrivă şi de a transmite un semnal pozitiv şi coerent cu privire la capacităţile instituţiilor publice din ţara noastră de a gestiona aceste procese.

Forumul “Cyber Security” constituie o ocazie unică de a afla şi de a împărtăşi informaţii de importanţă critică cu privire la viitorul securităţii spaţiului cyber. Având în vedere escaladarea numărului de ameninţări în acest domeniu la nivel mondial, nevoia de analize, evaluări şi acţiuni în vederea asigurării unei securităţi cuprinzătoare a acestui spaţiu nu a fost nicicând mai mare.

Lumea de azi este dominată de tehnologia wireless, de la cheile automobilelor noastre şi până la comunicaţiile prin telefoane mobile care ne permit să realizăm tranzacţii bancare, dar şi fotografii şi filme; şi toată această tehnologie wireless nu este atât de sigură pe cât ne-am dori, din nefericire. Parte a soluţiei o constituie standardele de securitate pentru această tehnologie care ne acoperă nevoile de fiecare zi.

Subiectele ce vor fi abordate acoperă: comunicaţii mobile (ex. M2M, SCADA, Telemetry & Telecontrol, Broadband, RFID), comunicarea de afaceri (ex. VOIP, Convergence & Satellite) şi comunicaţiile viitorului (ex. LTE, White Space Radio, Het Nets).

Vor participa reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului României, ai NATO şi UE, precum şi ai altor structuri guvernamentale cu atribuţii în domeniul securităţii şi apărării naţionale.

Jurnaliştii interesaţi de activitate vor fi aşteptaţi în zilele de 21 şi 22 octombrie, între orele 8.45 şi 9.00, la sediul Palatului Cercului Militar Naţional din Bucureşti, intrarea dinspre str. Constantin Mille.

Programul activităţii poate fi consultat la adresa www.unap.ro/cybersecurity. Persoană de contact: maior Tudorel LEHACI, tel. 021 319 48 80, int. 0481, fax 021 319 59 60, e-mail: cybersecurity@unap.ro.

Surse : mapn.ro, unap.ro/cybersecurity

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular