miercuri, februarie 21, 2024
AcasăCeremonii militareUn nou program in premiera la MApN: ”Ziua Armatei României în şcoli”

Un nou program in premiera la MApN: ”Ziua Armatei României în şcoli”

Faptul ca armata romana nu este promovata asa cum trebuie este stiut de toata lumea. Probabil la asta s-a gandit si MApN cand a implementat un nouul program: ”Ziua Armatei României în şcoli”. Organizat în perioada 17-25 octombrie, proiectul cuprinde licee din Bucureşti (câte unul în fiecare sector) şi din ţară, în care o echipă formată din reprezentanţi ai birourilor de informare – recrutare, istorici sau veterani de război şi militari participanţi la misiuni în teatrele de operaţii vor prezenta importanţa Zilei Armatei României, tipurile de misiuni executate de militari şi oferta educaţională în instituţiile de învăţământ militar.

Elevilor de la Colegiul naţional bilingv George Coşbuc din Bucureşti li se vor prezenta joi, 18 octombrie, în cadrul Proiectului „Ziua Armatei României în şcoli”, activităţi desfăşurate de militarii români în misiuni interne şi internaţionale.

În curtea colegiului va fi instalat un cort militar în care vor fi prezentate echipamente – armament uşor de infanterie, vestă antiglonţ, cască şi ochelari de protecţie, binoclu, busolă etc., de către militari ai Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”.

Totodată, în incinta instituţiei de învăţământ, pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, reprezentanţi ai birourilor de informare recrutare, însoţiţi de elevi şi studenţi militari, vor prezenta oferta educaţională şi avantajele alegerii carierei militare, iar militari participanţi la misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan vor prezenta tipurile de misiuni executate.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE