vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraZece ani de când fregata "Regele Ferdinand" a primit pavilionul navei

Zece ani de când fregata „Regele Ferdinand” a primit pavilionul navei

Fregata Regele Ferdinand
Fregata Regele Ferdinand
Potrivit unui comunicat al SMFN, Forţele Navale au sarbatorit 10 ani de când fregata „REGELE FERDINAND” a primit pavilionul navei, pe dana Victory Jetty, din portul Portsmouth, Marea Britanie, ziua de 9 septembrie fiind astfel declarată ZIUA NAVEI.

Cei 10 ani de la intrarea serviciul Forţelor Navale române au însemnat participarea la operaţii maritime de luptă împotriva terorismului şi împotriva pericolului prezentat de pirateria maritimă – operaţiile ACTIVE ENDEAVOUR în Marea Mediterană (5 participări), UNIFIED PROTECTOR (Libia) şi ATALANTA în Oceanul Indian – ceea ce a consolidat recunoaşterea internaţională a României ca membru al NATO şi al Uniunii Europene.

La mijlocul acestui an, pe 16 iulie, pavilionul fregatei a fost decorat de Preşedintele României cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, pentru profesionalismul, curajul şi spiritul de sacrificiu al echipajului navei.

La ceas aniversar, „Regele Ferdinand”, parte componentă a SNMG2, participă la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 2014, asigurând punerea în aplicare a măsurilor de creştere a securităţii maritime în partea de nord-vest a Mării Negre.

Ne alaturam si noi SMFN urand militarilor romani aflati la bordul navei ”Bun cart inainte”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE