miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militara"Efort Întrunit-14" - exercitiu desfasurat de fortele terestre in Sibiu si Brasov

„Efort Întrunit-14” – exercitiu desfasurat de fortele terestre in Sibiu si Brasov

Exerciţiul „Efort Întrunit-14” va avea loc în perioada 17-26 septembrie, în unităţi de instruire ale Forţelor Terestre din judeţele Sibiu şi Braşov si se va desfasura sub comanda comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

„Efort Întrunit-14” este un exerciţiu cu executarea acţiunilor militare în context întrunit şi multinaţional, în baza unui scenariu fictiv, la care vor participa peste 1.300 de militari din unităţi şi mari unităţi ale Armatei României, împreună cu 150 de infanterişti marini americani.

În scenariul „Efort Întrunit-14”, frontierele, naţiunile implicate, alianţele şi forţele adverse sunt fictive, destinate exclusiv pregătirii militare, fără nicio conotaţie politico-militară la adresa vreunui stat aflat în vecinătatea sau proximitatea teritoriului naţional.

Asemănările din scenariul exerciţiului cu vreo situaţie trecută sau prezentă din contextul geopolitic internaţional au strictă legătură cu nevoile practice ale instruirii. Reale sunt doar structurile militare participante la exerciţiu, astfel încât acestea să fie în măsură să îşi îndeplinească misiunile în situaţii de criză sau pe timp de război.

Operaţiile întrunite reprezintă totalitatea acţiunilor militare desfăşurate într-un mediu operaţional complex de către unităţi şi mari unităţi din două sau mai multe categorii de forţe, sub comanda unui comandament întrunit se arata in comunicatul dat publicitatii de catre MApN.

Detaşamentul de infanterişti marini, care participă şi la Black Sea Rotational Force 14, face parte din Corpul de Infanterie Marină a Statelor Unite ale Americii pentru Europa şi Africa (MarForEur/Af), dislocat în zona Mării Negre, Balcani şi Caucaz, care acţionează, în cadrul parteneriatelor stabilite, în vederea promovării stabilitatăţii în regiune şi a creşterii capacităţii de răspuns rapid în situaţii de criză.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE