marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraMApN lansează proiectul "Fondul de solidaritate pentru veterani"

MApN lansează proiectul „Fondul de solidaritate pentru veterani”

poster_veteraniDupa 13 ani de prezenta in teatrele de operatiuni, Romania intra in normalitate si in randul statelor care isi respecta veteranii de razboi si lanseaza, bineinteles prin MApN, un proiect numit sugestiv „Fondul de solidaritate pentru veterani”.

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia calitatea vieţii personalului, a demarat proiectul „Fondul de solidaritate pentru veterani”, lansarea avand loc cu ocazia expoziţiei „70 de ani de la luptele de eliberare a teritoriului naţional (23 august-25 octombrie 1944)”.

Scopul declarat al Fondului este de sprijinire a veteranilor, invalizilor şi văduvelor de război, precum şi a răniţilor, invalizilor şi a urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la acţiuni militare, care întâmpină dificultăţi medico-sociale.

La origini, ideea proiectului apartine Asociatiei Camarazii care a demarat recent Campania „Sacrificiul impune respect”.

Scopul campaniei este de constituire a unui „Fond de Solidaritate pentru Veterani” în vederea înfiinţării unui centru de asistenţă socio-medicală tip cămin-spital destinat veteranilor şi invalizilor de război, respectiv un centru de recuperare medicală destinat răniţilor/invalizilor respect-veterani din teatrele de operaţii şi din misiuni pe teritoriul naţional.

Obiectivele campaniei derulate de Asociatia Camarazii sunt:

-acumularea de resurse pentru sprijinirea veteranilor, invalizilor şi văduvelor de război, precum şi pentru răniţii şi invalizii ca urmare a participării la acţiuni militare;
-conştientizarea opiniei publice asupra respectului care se cuvine celor care s-au sacrificat pentru ţară;
promovarea culturii voluntariatului şi a spiritului umanitar;
-creşterea coeziunii sociale în jurul unui proiect care vizează valori fundamentale ale statului, respectiv Armata României şi veteranii ţării.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE