duminică, decembrie 10, 2023
AcasăActualitate militaraZboruri de supraveghere în spaţiul aerian al României

Zboruri de supraveghere în spaţiul aerian al României

Sursa foto: wikipedia.org
Începând de duminică şi până pe 13 aprilie, în spațiul aerian al României si al Ungariei se vor desfasura activitati de supraveghere aeriana, inspectori militari ruşi desfasurand misiuni de inspectare de la bordul unui avion de tip Antonov-30B în cadrul tratatului internaţional Open Sky, conform ministerului apararii din Rusia, citat de Mediafax.

Avionul va decola de pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti, iar în Ungaria de la baza aeriană Kecskemet.

În cursul zborurilor, specialişti ruşi şi străini vor monitoriza operaţiunea de supraveghere cu echipament de la bordul avionul, conform tratatului.

Intrat în vigoare la 1 ianuarie 2002, tratatul Open Sky, stabileşte un regim neînarmat al unor zboruri de observare a teritoriilor celor 34 de state membre, cu scopul promovării deschiderii şi transparenţei forţelor şi activităţilor lor militare. Rusia a ratificat tratatul în mai 2001.

Ministerul rus al Apărării a mai anunţat că inspectori americani efectuează zboruri de inspecţie în spaţiul aerian al Rusiei, în paralel, în aceeaşi perioadă, în baza aceluiaşi tratat.

Ministrul Apărării Mircea Dușa a declarat că este o acțiune obișnuită, un avion al nostru survolând la rândul său alte țări.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular