joi, septembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraMinistrul Apărării, Mircea Duşa, declaratii cu prilejul Zilei NATO

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, declaratii cu prilejul Zilei NATO

Ministrul apararii nationale  Mircea Dusa
Ministrul apararii nationale
Mircea Dusa
Anul acesta se împlinesc 64 de ani de la crearea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi nouă ani de la aderarea ţării noastre la Alianţă. Cu acest prilej, MApN a organizat o ceremonie militara in cinstea evenimentului, urmata de declaratiile ministrului apararii Mircea Dusa legate de eveniment.

‘Astăzi este Ziua NATO şi am încercat, în premieră, să sărbătorim această zi prin Ziua Porţilor Deschise la MApN. Armata este o instituţie pusă în slujba românilor, a cetăţenilor. Este instituţia care garantează securitatea naţională şi am dorit ca românii să cunoască cu ce se ocupă armata României, care sunt dotările acesteia.

În anul 1994, România a fost primul stat din grupul ţărilor răsăritene care a semnat parteneriatul cu NATO şi după aceea, un demers lung până în anul 2004, când România a devenit membru NATO şi (…) a fost înălţat pentru prima dată drapelul României pe catargele care pun în evidenţă statele care fac parte din NATO.

În această perioadă de timp, inclusiv în cea de pre-aderare, România a fost un partener serios, a participat în teatrele de operaţiuni din Kosovo, Irak şi apoi Afganistan, şi iată că datorită acestei seriozităţi astăzi beneficiem de trupe instruite şi de tehnică modernă.

Facem astfel parte din cea mai serioasă organizaţie politico-militară, fapt care ne oferă securitatea naţională, NATO fiind un organ de apărare colectivă şi toate măsurile care se iau la NATO se iau în consens’, a explicat Duşa.

În încheierea declaraţiei sale, ministrul Mircea Duşa şi-a exprimat speranţa ca evenimentul Ziua Porţilor Deschise la MApN să se organizeze pe viitor anual.

‘Această acţiune la MApN este o premieră. Indiferent cine va fi la acest minister, sperăm ca această acţiune pe care noi o facem astăzi, legat de Ziua Porţilor Deschise, să rămână o permanenţă la Ministerul Apărării Naţionale’, a conchis ministrul.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Domnule, multi dintre disponibilizatii care astazi sunt supusi situatiei jenante de a astepta pe la usile tribunalelor basiste unde plangerile lor declinate sunt redeclinate, dupa termene de 2,3 ani, care protesta fata de furtul drepturilor lor legitime, fata de discriminarile puse la cale de Basescu,Boc, Seitan si fata de nedreptatile la care sunt supusi fara rusine si de actualul regim, au fost in acele momente de care vorbiti si spuneti ca le cinstiti, ambasadorii Romaniei si Armatei Romane, au actionat cu responsabilitate, pricepere si curaj, in conditii noi, dificile, cu o dotare precara alaturi de militarii tarilor NATO in Irak, Bosnia, Angola. Daca astazi Romania este membra Nato, daca astazi militarii romani fac cinste tarii in teatrele de operatiuni se datoreaza si experientei multora dintre ei. Nu puteti cinstii domnule ministru aderarea Romaniei la NATO in conditiile in care acesti fosti militari, care au inteles nevoia de restructurare a armatei si au plecat capul sunt tratati ca niste paria. Nu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular