duminică, decembrie 10, 2023
AcasăIn zona barfeiVeteranii nu merita nici o inmormantare gratuita

Veteranii nu merita nici o inmormantare gratuita

De cativa ani incoace se observa o implicare activa a bisericii romane in activitatea armatei, la fiecare ceremonie militara fiind prezent si un sobor de preoti pentru oficierea unei slujbe religioase. Nimic anormal pana la un punct. Totul este doar imagine, doar o cale de a patrunde in inimile oamenilor si pe aceasta cale.

Am atins acest subiect ca urmare a unei atentionari venita din partea unui cititor. Subiectul este simplu si are oarece legaturi cu armata, data fiind solicitarea ministrului apărării, Mircea Duşa, catre Patriarhia Româna, ca slujbele de înmormântare pentru veteranii de război şi invalizi să fie gratuite.

O cerere de bun simt, o cerere care-i face cinste actualului ministru al apararii, insa cu un raspuns halucinant din partea oficialilor Bisericii Ortodoxe Romane care i-au precizat ministrului Dusa că există deja o hotărâre a Sfântului Sinod, din februarie 2013, prin care preoţii sunt obligaţi să oficieze gratuit slujbe de înmormântare pentru persoanele defavorizate şi, dacă sunt săraci printre veterani, aceştia vor beneficia de scutiri la plata slujbei.

„Pentru veteranii şi invalizii de război a căror stare materială nu justifică aplicarea hotărârii sinodale, precum şi pentru cei care nu frecventează biserica şi nu se implică în activităţile acesteia, este necesară o hotărâre specială a Sfântului Sinod”, precizează Preafericitul Daniel în adresa trimisă ministrului apărării.

La întrebarea „Care este tariful pentru slujbele de înmormântare”, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a precizat pentru ziarulring.ro că nu există aşa ceva. „Nu există tarif oficial pentru slujba de înmormântare, botez sau cununie. Fiecare parohie stabileşte prin Consiliul Parohial cuantumul contribuţiilor benevole, care rămân la latitudinea familiilor respective”, a precizat părintele Stoica.

„Consiliile Parohiale pot acorda scutiri sau reduceri de la contribuţiile pentru servicii religioase persoanelor care frecventează biserica şi se implică în activitatea acesteia.” – Prefericitul Părinte Patriarh Daniel.

Sfântul Sinod a enunţat într-o hotărâre o recomandare pentru preoţi de a ţine slujbe de înmormântare gratuit doar dacă veteranii decedaţi „au participat la viaţa Bisericii şi au contribuit la misiunea ei”. „Contribuţia nu trebuie să fie financiară, fiecare credincios trebuie să fie misionar în societate, să promoveze valorile creştine prin exemplul vieţii personale, să îndemne semenii să facă bine, să fie altruist, să înveţe pe alţii ce este adevărul, dreptatea, corectitudinea, toleranţa etc.”, a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al patriarhiei Române pentru www.ziarulring.ro.

Oare mai are legatura credinta cu biserica actuala? Adevarata credinta exista in sufletul fiecaruia dintre noi si respectul fata de biserica lui Dumnezeu izvoraste din aceasta credinta.

Nu exista un indiciu in religie care sa justifice taxele de milioane pentru care sunt conditionate slujbele religioase pentru diferitele evenimente din viata unui om. Poate ca ar fi indicat ca atat preafericitul cat si purtatorul sau de cuvant sa coboare in mijlocul norodului sa vada care este adevarata dimensiune a acestor taxe ”benevole” dar obligatorii in acelasi timp.

Daca nici pentru aceia care au luptat pentru aceasta tara, pentru niste eroi, nu exista intelegere, ce pretentii sa mai aiba omul de rand? Ne mai mira scaderea bisericii romane in toate sondajele? Din punct de vedere personal, biserica a pierdut mult tocmai acestei jecmaneli, insa credinta in Dumnezeu a ramas aceeasi.

Asa sa ne (sa va) ajute Bunul Dumnezeu!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular